Supercar

Supercar Challenge-coureurs willen vlammen tijdens Gamma Racing Day

09:33 14-08-2019

Tijdens de Gamma Racing Day begint de Supercar Challenge aan alweer het vijfde evenement van 2019 op even zoveel verschillende circuits. Naast een keur aan gelouterde veteranen racen in de Supercar Challenge ook steeds nieuwe deelnemers in veel verschillende auto's. In één van de vier divisies, de Supersport 2, gaan zelfs een 15- en 16-jarige aan de leiding van het klassement!  Met een startveld van 47 deelnemers worden de twee races zeker

GT divisie
In de GT divisie lijkt Porsche het favoriete merk van de coureurs. De pas 18-jarige Max Weering maakt het de Porsche-rijders in zijn Lamborghini Super Trofeo echter zeker niet makkelijk. Hij won één race en stond van de acht races tot nu toe in totaal al vijf keer op het podium, waarmee hij nu tweede staat in het GT-klassement. De meest constante coureur is John de Wilde in zijn Porsche 991 GT3 Cup. Hij won drie races en ontbrak slechts één keer op het podium. De 'coming man' is echter Floris Dullaart. Vanwege motorproblemen met zijn fraaie oranje Porsche 991 GT3 Cup was hij er de eerste twee evenementen niet bij. Van de vier races sinds hij weer aan de start verscheen won Dullaart er drie en werd hij in de andere race tweede. Met hem moet dus ook voor het klassement zeker nog rekening gehouden worden. Porsche-coureur Jos Jansen begint tijdens de Gamma Racing Day op de derde positie in het klassement en is met drie podiumplaatsen ook erg constant.

Supersport 1
Regerend kampioenen in de Supersport 1 Dennis de Borst en Stan van Oord gaan ook dit hele seizoen al aan de leiding. Of ze de titel dit jaar kunnen behalen is toch allerminst zeker, want tijdens het laatste evenement op Circuit Zandvoort wisten zij geen podiumplekken te behalen. De concurrentie maakte daar goed gebruik van door flink in te lopen. De jonge equipe Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet, die net als de klassementsleiders in een Leon Cupra rijden, staan niet ver weg op de tweede plaats. Teamgenoten Max Veels en de ervaren Jacky van der Ende wonnen in eenzelfde Leon Cupra beide races op Zandvoort en zijn ook op weg naar de top van het klassement. De BMW E46 GTR van Marcel van de Maat had op Zandvoort technische problemen en daardoor viel hij van de tweede plaats in het klassement terug naar de vijfde plek.

Supersport 2
De 15-jarige Maxime Oosten en de 16-jarige Milan Teekens verrassen in de klasse Supersport 2. In hun BMW Zilhouette wonnen zij dit seizoen al drie races en in het klassement staan zij ruim voor de BMW E36 M3 van Remco de Beus, die twee races won. Robin en Jerome Greenhalgh wonnen ook twee races, maar ze hadden de eerste twee evenementen te maken met technische malheur aan hun Saker, zij staan daardoor op gepaste afstand derde. Tijdens de Gamma Racing Day zijn er in de Supersport 2 maar liefst 17 extra deelnemers, onder andere uit de Zilhouette Cup uit de ACNN.

Sport
De herkenbare gele Clio van Rob Nieman won dit seizoen slechts één race, maar werd in alle andere races tweede en daarmee gaat hij fier aan de leiding van het Sport klassement. De Belgische equipe Chris Voet en Bart van den Broeck won drie races, is echter minder constant en daardoor staan zij kort achter Nieman op de tweede plaats. Ook Henk Tappel dankt zijn derde positie aan het minder constant zijn. Hij won maar liefst vier keer, maar viel de andere vier races uit en dat maakt het grote verschil. Ook de roze waterstof LMP3 bolide Forze 8 komt op Assen in actie.