Supercar

Ruime overwinning voor Smiechowski en Dreyspring in Zolder

17:24 15-07-2017

Op zaterdagmiddag start de GT & Prototype Challenge pb Hankook hun eerste race op Circuit Zolder. Jakub Smiechowski start vanaf pole position in de groen/gele Ligier LMP3 en heeft naast hem staan Sam Dejonghe in de Norma M20FC. David Hauser staat op de tweede startrij naast Jean-Pierre Lequeux en daarachter staan Oliver Hewitt in de Praga R1T en Oliver Freymuth in de fraaie Renault RS01. Op de vierde startrij vinden we Cor Euser welke de pole position veroverde in de vierde divisie met naast zich zijn directe concurrent Wim Jeuris. De startgrid wordt compleet gemaakt door Christian Holtappels, Alexandre Berad en Dick van Elk.

Na de opwarmronde draaien de bolides het rechte stuk op en wanneer de lichten doven zien we dat Jakub Smiechowski een prima start beleeft. Daarachter is het David Hauser die een plek wint op de als tweede gestarte Sam Dejonghe. Oliver Hewitt weet voorbij te gaan aan de Renault RS01 van Oliver Freymuth en daarachter is het Wim Jeuris die de betere start had en de leiding overneemt van Cor Euser.  

David Hauser raakt Sam DeJonge niet kwijt op zijn bumper en daarachter zijn er gevechten tussen Oliver Freymuth in de Renault RS01 en de Praga R1T van Oliver Hewitt en ook Wim Jeuris en Cor Euser zijn flink in gevecht met elkaar. Dick van Elk maakt een fout en komt even vasst te staan in de grindbak. Na hieruit geholpen te zijn door de marshalls, kan hij wel weer zijn weg vervolgen.  

Dan verslikt Jean-Pierre Lequeux zich in de eerste bocht, hij komt net met zijn wielen buiten de baan aan de buitenkant van de bocht en spint. Daarachter rijdt direct Wim Jeuris welke hiervan schrikt en ook flink moet uitwijken om niet vol in de Ginetta G57 te rijden. Hij mist de bolide op een haar na en ook de vangrail die heel dichtbij kwam, maar hij geraakt terug op de baan en kan zijn weg vervolgen met wat schrik in de benen. Cor Euser profiteert hier wel van en neemt de leiding over van Jeuris. Lequeux weet zijn bolide ook weer te herstarten en kan zijn race vervolgen.

Jakub Smiechowski bouwt zijn voorsprong steeds verder uit en heeft na een kwartier racen een voorsprong van 12 seconden op zijn achtervolgers David Hauser en Sam Dejonghe. Wim Jeuris is inmiddels weer naar de Praga R1 van Cor Euser gereden en het gevecht om de leiding van de vierde divisie gaat opnieuw beginnen al zien we voor de pitstops geen positiewisselingen meer.

Na de pitstops zien we dat de Inter Europol Competion Ligier nog altijd op de eerste positie ligt, nu met Christopher Dreyspring achter het stuur. Daarachter zien we dat de Norma M20FC met nu Tim Joosen achter het stuur de tweede positie heeft ingenomen voor David Hauser en Jan-Marc Ueberecken.

Cristian Holtappels lijkt een probleem te hebben en moet met nog vijftien minuten op de klok de pitstraat opzoeken. Hij geeft zijn zekere derde positie op en is hiermee de eerste uitvaller in deze race.

In de laatste minuten van de race zien we nog een mooi gevecht tussen de nummer twee Tim Joosen en de nummer drie David Hauser. Ook een gevecht tussen Oliver Freymuth en Tim Gray, welke van positie wisselen in de laatste minuten in het voordeel van Tim Gray welke daarmee de vijfde positie overal overneemt.

Wanneer de finishvlag valt na 55 minuten race, is het Jakub Smiechowski en Christopher Dreyspring wie als eerste over de lijn rijden en een feestje kunnen gaan vieren. Zij winnen de eerste race op Circuit Zolder. Tim Joosen weet David Hauser voor te blijven en pakt samen met Sam Dejonghe de tweede plek algemeen en de overwinning in de tweede divisie. David Hauser finisht als derde algemeen, voor Jean-Pierre Lequeux en Jan-Marc Ueberecken.

De vierde divisie wordt gewonnen door Cor Euser, welke voor Wim Jeuris wist te blijven in de slotfase. Dick van Elk finisht als derde in deze divisie. De GT divisie valt ten prooi aan Alexandre Berad en Charles-Aime Clerc.

Zondag staat de tweede race van het weekend op het programma. De start hiervan is om 11.10 uur en kan thuis opnieuw gevolgd worden via de live timing op: www.raceresults.nu