Drivers news

Rob Nieman heeft altijd de juiste spirit

14:23 01-05-2019

De gele Clio van Rob Nieman is al jarenlang een vaste waarde in het veld van de Supercar Challenge. Maar liefst twaalf jaar al maakt de Spirit Racing Team-coureur deel uit van de Supercar Challenge en aan stoppen denkt hij voorlopig nog niet. “Leuk nieuws is dat oud Supercar Challenge-kampioen John van der Voort samen met Sandra van der Sloot bij Spirit komt rijden. Zeker weten dat zij hoge ogen gaan gooien, dus de concurrentie is gewaarschuwd”, zegt Nieman met een glinstering in zijn ogen.

“Samen met mijn team, in totaal maar liefst 25 raceliefhebbers, hebben we er nog altijd veel plezier in. En we hebben een trouwe groep sponsors om ons heen die het mogelijk maakt om te blijven racen. In de Supercar Challenge kunnen we alles ook precies zo doen als wij zelf leuk vinden en dat maakt het voor ons de moeite waarde. We hebben bijvoorbeeld een Clio 3 omgebouwd met daarin de motor en de versnellingsbak van een Clio 4. Waarom? Gewoon omdat ik de Clio 3 een veel mooier model vind, maar wel het voordeel van de power en de bak van de Clio 4 wil hebben."

Clio-liefde
Nieman begon 22 jaar geleden in de DNRT, stapte over naar de SEAT Cup, maar vond al snel zijn grote liefde, de Renault Clio. "Ik heb 22 jaar bij Renault gewerkt en in alle modellen Clio geracet. Misschien is het ook loyaliteit, maar voor mij is de Clio gewoon echt de ideale raceauto. Ik kan hem precies zo afstellen als het beste bij mijn rijstijl en de condities op de baan past. Voor anderen is dat vaak onbegrijpelijk.

MVO
Inmiddels is Noord-Hollander al 15 jaar zelfstandig ondernemer en ook daarin is hij uiterst serieus bezig. "Ook binnen de autosport wordt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) belangrijk. Wij hebben ons daarin verdiept en gekeken hoe wij daar een steentje aan kunnen bijdragen. Dan blijkt dat je best veel kunt doen. Zo voldoen onze vrachtauto's aan de Euro 6 norm, zijn onze tweetakt scooters voor op de paddock vervangen door elektrische scooters, is de tentverlichting nu energiezuinig met LED en gebruiken we wateroplosbare verf voor het spuiten van de auto's. Onze sponsor Vitasys re-built oude pc’s en laptops en zorgt er zo voor dat er meer hergebruik van al bestaande grondstoffen ontstaat. Onze banden worden hergebruikt in kunststof tegels voor gebruik onder bv speeltoestellen voor kinderen. Allemaal dingen waar we nu op letten en dat voelt goed."

Onvergetelijke ervaring
Die spirit tekent het team van Rob Nieman. Het gaat niet alleen om het racen, Nieman zorgt ervoor dat zijn team het naar hun zin heeft, maar bovenal dat zijn gasten een onvergetelijke ervaring hebben wanneer ze er op het circuit bij zijn. Al blijft de gele Clio natuurlijk altijd op jacht naar de overwinning in de Sport-divisie van de Supercar Challenge!