Drivers news

RDS Racing wint race tegen de klok

16:18 18-07-2018

Door: Aris Willems/Pascal Ehlert

Ondanks een forse crash op zaterdag 14 juli in race 1 stond het team van RDS Racing op zondag met kleine oogjes “gewoon” weer aan de start van race 2. Dat kostte wel wat bloed, zweet en nachtrust. In eerste instantie leek reparatie een onmogelijke klus. Waar haal je op korte termijn een andere achteras, voorwielophanging, subframe, rechter voorscherm vandaan?

Na een kort overleg besloot het team er toch voor te gaan. Teameigenaar Harry Simonis ging direct aan de slag om de kapotte onderdelen bij elkaar te sprokkelen. De vaste monteurs Mark en Bas geholpen door plaatwerker/autospuiter Jochem en bandenexpert Dennis begonnen de auto vast te strippen. Na een avond, stuk van de nacht en een dag hard doorwerken was de auto op zondag 15 juli om 15.00 uur weer “ready to race”. Al met al, een fantastische prestatie van het team.

Lastig weekend

Het was sowieso een lastig weekend voor coureur Pascal Ehlert. Het begon al met de eerste vrije training op vrijdag met twee maal een code rood situatie. Ook de kwalificatie met een dubbele Full Course Yellow zorgde ervoor dat hij nooit lekker in zijn ritme kon komen. In race 1 kon Pascal Ehlert aanvankelijk het tempo goed volgen. Na 5 ronden probeerde hij om het gat naar de concurrenten dicht te rijden en toen sloeg het noodlot toe. In het Scheivlak verloor hij de achterkant en schoof rechts de bandenstapel in.

In race 2 had hij het aanvankelijk moeilijk na zijn crash op zaterdag, maar hij slaagde er toch in de Renault Cup Clio III heel aan de finish te brengen. Aan het eind van de wedstrijd ontspon zich zelfs nog een spannend gevecht om de 4e plek met de Belgische Peugeot RCZ.

Geslaagde relatiedag

Op zaterdag ontving het team zoals elk raceweekend meer dan 100 gasten van de sponsors Brembo/Fource Automotive/Rijsbergen Automotive. Dankzij het fraaie weer, het aansprekende programma met spannende races in de DTM en F 3 en de goede zorgen van het hospitalityteam van RDS Racing (Renie, Larissa, Josee, Jip en Quinn) hadden alle gasten een fantastische dag! Op naar Assen