Supercar

RaceArt zet als eerste nieuwe SRT Viper GT3 R in

13:06 28-10-2013

Voor het nieuwe raceseizoen 2014 heeft RaceArt het plan opgevat om een uitgebreider programma te volgen dan afgelopen jaar het geval was. In het 2013 seizoen lag de focus volledig op deelname aan de Supercar Challenge met de Corvette waarin Roger Grouwels het hele seizoen streed om podiumplaatsen. De ambitie schrijft echter voor dat in 2014 een tweede bolide in de Supercar Challenge zal worden ingezet en er tevens buiten deze klasse zal worden gekeken.

Amerikaanse duurzaamheid naast beproefde Corvette

Naast de bekende Corvette C5R van het RaceArt team zal er in 2014 ook met een hele dikke Amerikaanse Viper GT3-R worden geracet. De hagelnieuwe wagen wordt momenteel door het Amerikaanse SRT opgebouwd en getest en is een directe afgeleide van de Viper GTE die afgelopen seizoen in de American Le Mans Series furore maakte en in de 24 uur van Le Mans deelnam. De bolide is uitgerust met een op en top Amerikaanse 8.4 liter V10 krachtpatser die goed is voor 680 pk en een koppel van 868 Nm.

Dat de krachtpatser uitstekend zal kunnen meekomen in de relatief korte Supercar Challenge races van een uur per stuk, dat zal geen verrassing zijn. De wagen is echter niet alleen uitermate geschikt voor sprintwedstrijden, maar zeker ook voor de langeafstandsracerij. De American Le Mans Series bestaat uit een reeks wedstrijden van meerdere uren, zoals de 12 uur van Sebring. Dat hierin de auto en rijder tot het uiterste worden getest, mag duidelijk zijn.

Ambities in Endurance racerij

Dat RaceArt een beproefde Amerikaanse bolide aanschaft is geen toeval, het team gaat voor het hoogst haalbare en dat is winst. Met Roger Grouwels en de Corvette heeft het team afgelopen seizoen in de Supercar Challenge uitstekend gepresteerd. Toch zoekt het team naar meer en grotere uitdagingen. Met de ervaring in de uurs-races van de Supercar Challenge wil RaceArt doorgroeien naar endurance races.

Wat betreft de auto’s heeft het team alles in huis om succesvol te worden, met Roger Grouwels is ook een snelle en degelijke rijder aanwezig. Naast hem zijn er echter nog meer rijders nodig om de lange afstandsraces te doen. Heeft u interesse in het rijden met enkele honderden paardenkrachten onder uw rechtervoet? Neem dan contact op met het RaceArt team.

Supercar Challenge 2014

Naast het ambitieuze endurance programma zal RaceArt ook in de Supercar Challenge actief blijven met zowel de bekende Corvette als de fonkelnieuwe Viper.