Supercar

Publiek weer gedoseerd welkom tijdens Supercar Challenge races op DTM Assen

17:11 31-08-2020

Tijdens het DTM weekend op TT Circuit Assen begint de Supercar Challenge aan het tweede evenement van dit laat gestarte, bizarre seizoen. Dit keer komen ook de GT & Prototypes weer in actie en dat belooft extra spanning op de baan. Het wordt dan ook zeker een bijzonder weekend, met een diversiteit aan races. Gelukkig mag er op Assen ook weer publiek aanwezig zijn om te genieten van autosport, al is het aantal toeschouwers wel gelimiteerd. Zowel op zaterdag als zondag mogen er 10.000 fans aanwezig zijn. Wie er niet bij kan zijn kan de races live volgen via de website grid.dtm.com.

Naast de gebruikelijke twee Supercar Challenge races van een uur zijn er twee DTM-races. En ook de races in de Mazda MX-5 Cup, Belcar en Tourenwagen Classics, met historische DTM-bolides, zijn het waard om te volgen. Met een startveld van rond de 30 deelnemers worden de twee races van de Supercar Challenge ongetwijfeld weer een hoogtepunt van het weekend. 

GT divisie
Tijdens de openingsraces op Circuit Zandvoort was Bob Herber in zijn Lamborghini Super Trofeo de snelste man op de baan. In de eerste race voorkwam een lekke band zijn overwinning in deze voor hem nieuwe auto, maar in de tweede race nam hij ondanks een extra pitstop revanche met een onberispelijke zege.

Op Assen is Herber er echter niet bij, maar moeten Porsche 991-coureurs Huub van Eijndhoven en John De Wilde opnieuw de strijd aangaan met een Lamborghini Super Trofeo. De Belgische coureurs Mario Martlé en Kenneth Lenthout komen voor niets minder dan mooiste trofee in de GT divisie, maar dat geldt ook voor Hein Koopman, die in zijn BMW Z4 GT3 wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen.   

Supersport 1
Bart Arendsen was in de eerste twee races een klasse apart, hij won beide Zandvoort Superprix races. Regerend kampioen in de Supersport 1 Dennis de Borst wist met zijn nieuwe teamgenoot Lorenzo van Riet in de eerste race nog naar het podium te rijden, maar dat lukte de tweede race niet en dus is er voor het Febo Racing Team werk aan de winkel.

Twee fraaie KTM X-Bows moeten ook tot de kanshebbers gerekend worden. Bob Bau reed vorig seizoen op Spa-Francorchamps al mee in Supersport 1. Hij maakte daar indruk en ook Gerrit Vos zal gebrand zijn op succes bij zijn debuut in de Supercar Challenge op Assen. Naast de rijders die aan de Zandvoort Superprix deelnamen zijn ook vader en zoon Ronald en Luuk van Loon, Remco de Beus  en Jonas de Kimpe weer van de partij. De strijd in Supersport 1 zal dan ook zeker spannend worden.

Sport
In de Sport klasse verschijnen dezelfde rijders aan de start die ook op Zandvoort in actie kwamen. Mark Wieringa kwam daar met zijn Zilhouette in beide races als winnaar over de finish, al was dat in de tweede maar net aan omdat Danny Wagtmans in leidende positie in de allerlaatste ronde een lekke band kreeg in zijn Ford Focus Silhouette. Op zijn thuiscircuit Assen is ook Henk Tappel natuurlijk kanshebber en dat geldt ook voor de andere deelnemers in deze spannende divisie.

GT & Prototype
De echte powercars rijden in de GT & Prototype Challenge, waar schitterende bolides als de Ginetta Nissan G58 en de Norma M20FC om de zege gaan strijden. Max Aschoff maakte vorig seizoen in zijn LMP3 Ginetta al veel indruk en zal dat ongetwijfeld op Assen weer doen.

Maar vlak ook de vier Norma’s niet uit. De zes Belgen, een Luxemburger en een Roemeen in de GT & Prototype divisie laten zien dat de Supercar Challenge ook internationaal gewaardeerd wordt.

Al met al beloven de twee races op TT Circuit Assen tijdens het DTM weekend weer een hoogtepunt van het weekend te worden, waarbij het publiek ook weer de winnaar zal zijn.

Vanaf thuis of onderweg meekijken kan ook via de livestream: https://grid.dtm.com/en-int

Tijdschema Supercar Challenge    

Zaterdag 5 september
08:25-08:45    Qualifying 1 - 20 minuten
08:50-09:10    Qualifying 2 - 20 minuten
15:50-16:50    Race 1 - 60 minuten

Zondag 6 september
15:15-16:15    Race 2 - 60 minuten