Supercar

PS Autosport gaat met BMW M3 GT4s richting Supercar Challenge

00:00 15-03-2012

Peter Stox heeft zich met zijn team PS Autosport ingeschreven voor de Supercar Challenge. Na een aantal seizoenen Dutch GT4 en Toerwagen Diesel Cup heeft het Limburgse team besloten om met hun M3’s de overstap te maken naar de GT- en toerwagenklasse. “De gevarieerde kalender en het volle startveld zijn op dit moment voor ons de voornaamste redenen om te kiezen voor de Supercar Challenge”, aldus Stox.

Bij de naam PS Autosport gaat bij veel autosport mensen meteen een belletje rinkelen. Met hun blauw-groene kleurstelling is PS Autosport namelijk een bekende verschijning op de Nederlandse circuits. Zo kwam het team onder andere met een BMW en een Porsche uit in het Dutch GT4 en was het bovendien met meerdere auto’s actief in de Toerwagen Diesel Cup. Daarvoor was het team actief in de Benelux Racing League.

\"\"

Voor komend seizoen heeft het team gekozen om minimaal twee BMW M3 GT4’s in te schrijven voor de Supercar Challenge. De eerste BMW gaat bestuurd worden door Peter Stox, die voorheen actief was in het Dutch GT4. “De kalender van de Supercar Challenge spreekt me gewoon heel erg aan”, aldus Peter Stox. “Het commerciële plaatje was daarbij voor ons aantrekkelijk. Het Dutch GT4 bood met RTLGP op RTL 7 een mooi platvorm, maar Dick heeft de tv-uitzendingen op SBS 6 ook prima voor elkaar. Ik weet dat niet iedereen blij is met de stap die we maken maar bij sommige keuzes moet je ook in eigen belang denken. Met de Supercar Challenge gaan we veel meer in België rijden, wat erg gunstig voor ons is. We zijn namelijk een Limburgs team dus onze sponsoren gaan in plaats van Zandvoort veel liever naar Spa Francorchamps of Circuit Zolder, omdat die circuits voor hun dichterbij zijn.”

Daarnaast verwacht Stox meer spannende gevechten in de Supercar Challenge, omdat de klasse elke race een groot startveld heeft met meer dan dertig auto’s. “Het Dutch GT4 kende een hele snelle groep vooraan in het veld, maar de rest daarachter viel eigenlijk altijd een beetje in een gat”, verklaart Stox. “Als ik komend seizoen vooraan mee wilde gaan rijden, waardoor ik meer duels zou hebben, dan moest ik flink gaan investeren om mijn auto te verbeteren. Met het volle veld van de Supercar Challenge zijn er altijd spannende duels om uit te vechten. Wel hoop ik op een strenge technische keuring, waardoor de races eerlijk gaan verlopen.”

\"\"

De tweede BMW gaat bestuurd worden door Marcel van Rijswick en Claude L’Ortye. Zij komen uit de Toerwagen Diesel Cup en staan dus aan de vooravond van een nieuwe uitdaging. “We hebben net onze vuurdoop gehad met de BMW M3 GT4”, vertelt Van Rijswick. “We lieten nog wel wat seconden liggen ten opzichte van de snelle tijden, maar we gaan nog twee keer testen dus daar gaan we hard aan werken. Bovendien zijn veel circuits nieuw voor ons, dus dat wordt sowieso een uitdaging.” Van Rijswick verheugt zich op zijn deelname aan de Supercar Challenge. “Ik kijk uit naar de volle startvelden, en denk dat we veel spannende duels gaan zien komend seizoen.”

Ook is de kans nog aanwezig dat er naast Peter Stox nog een tweede coureur achter het stuur van zijn BMW plaats gaat nemen. “Ik ben nog op zoek naar een tweede rijder, maar als ik die niet kan vinden dan start ik alleen”, aldus Stox. “Ik hoop komend seizoen op een eerlijke strijd, en dan denk ik dat we een leuk jaar tegemoet gaan.”

\"\"

De BMW’s van PS Autosport worden komend seizoen gerund door Power Motorsports, het team van Peter Claassen. De nieuwe naam van PS Autosport voor 2012 wordt dan ook PS autosport Technical Support by PowerMotorSports. Claassen gaat overigens zelf ook nog twee dikke BMW's inzetten in de Supercar Challenge, maar daarover binnenkort meer!