Supercar

Presentatie kalenders Supercar Challenge, GT&Prototype Challenge en Ford Fiesta Sprint Cup

16:36 20-12-2017

2017 is nog net niet helemaal voorbij, maar graag kijken we met jullie al weer vooruit naar 2018!

Omdat 2018 een druk jaar lijkt te gaan worden en om het zo overzichtelijk mogelijk te houden presenteren wij graag deze drie kalenders, te weten:

1.       Kalender 2018 – Supercar Challenge

2.       Kalender 2018 – GT&Prototype Challenge

3.       Kalender 2018 – Ford Fiesta Sprint Cup

For English click here

Supercar Challenge seizoen 2018
Op dit moment staan er 7 evenementen op de planning voor seizoen 2018. De start van het seizoen is in april op Spa Francorchamps, vervolgens is circuit Zandvoort tijdens het Pinkster Weekend het decor voor spannende races en spectaculaire demonstraties (we houden u op de hoogte!). Eind juni en begin juli staat de Zolder Superprix op de planning waarna er twee weken later volop actie is tijdens DTM op circuit Zandvoort. Na Zandvoort is het aan Assen om te “shinen” tijdens de Gamma Racing Days. Tot vorige week waren we in onderhandeling met DTM over de deelname aan het evenement op de Nurburgring maar geheel onverwacht liep dit spaak op een veel te hoge deelname fee, er was geen gelegenheid meer een goed evenement in te passen dus we rijden 1 evenement minder in 2018.  Eind september staat circuit Spa Francorchamps op de kalender voor het één na laatste race weekend. Traditiegetrouw wordt er afgesloten op Assen tijdens de Hankook Finale races.

We verwachten door een groot aantal nieuwe aanmeldingen een vol veld met 52 deelnemers verdeeld over drie divisies GT ( 22 )  Supersport 1 ( 20 ) en Sport ( 10 ). Op basis van het aantal voorlopige inschrijvingen (reeds meer dan 50) zullen we geen divisie Supersport 2 instellen. De rijders en teams uit 2017 en een aantal nieuwe teams die zich reeds hebben aangemeld  krijgen voorrang bij inschrijving mits voor 15 januari bevestigd middels het downloadbare inschrijfformulier. Inschrijvingen van deelnemers die zich hierna aanmelden en rijders die slechts aan enkele evenementen willen deelnemen worden op volgorde van binnenkomst en beschikbare plaatsen ingedeeld en toegewezen.   

Kalender Supercar Challenge seizoen 2018

Inschrijfformulier Supercar Challenge (FULL SEASON)

 

GT&Prototype Challenge seizoen 2018
Het seizoen 2018 bestaat voor de GT&Prototype Challenge uit 5 evenementen. Er is dit jaar goed gekeken naar welke evenementen er op deze kalender moesten komen om overlappingen te voorkomen. Zodoende start deze raceklasse in april ook het circuit van Spa Francorchamps. Eind juni/ begin juli is deze klasse ook aanwezig tijdens de Zolder Superprix 2018. Dan is het tijd voor de zomervakantie, maar eind september is de GT&Prototype Challenge er weer bij op het circuit van Spa Francorchamps. Zij sluiten ook het seizoen af tijdens de Hankook Finale Races.

Kalender GT&Prototype Challenge seizoen 2018

Inschrijfformulier GT&Prototype Challenge (FULL SEASON)

 

Ford Fiesta Sprint Cup seizoen 2018
Nieuw dit jaar is de Ford Fiesta Sprint Cup. De voorbereidingen voor deze nieuwe raceklasse verlopen voortvarend en het is mooi om te zien dat dit nieuwe initiatief zo warm omarmd wordt.Deze nieuwe raceklasse heeft 6 evenementen op de kalender staan voor 2018. Het seizoen wordt afgetrapt tijdens het Pinkster Weekend op circuit Zandvoort. Vervolgens zijn zij ook aanwezig op de Zolder Superprix op circuit Zolder. Daarna zijn zij er ook bij op het grootste evenement op Assen in augustus tijden de Gamma Racing Day. Het vierde evenement staat gepland begin september tijdens de Noordzee Cup op circuit Zandvoort. Ook zij gaan rijden op het beroemde circuit van Spa Francorchamps en dat zal zijn eind september. Het seizoen wordt afgesloten op circuit Assen tijdens de Hankook Finale Races.

 

Meer informatie : zie www.fordfiestacup.nl

 

De organisatie van alle drie de race klassen is in handen van V-Max Racing Management B.V.