Marktplaats

Porsche 911 997 GT3 Cup MKI - 2007

€ 89.500,-

Een bijzondere en originele Porsche 911 997 GT3 Cup auto uit 2007, volledig naar MKII omgebouwd. Deze Cup auto heeft nooit de Porsche supercup gereden, is gebruikt in de Supercar Challenge (kampioensauto) en heeft sinds 2016 alleen maar trackdays gereden.

Exterieur:
Het exterieur van deze Porsche GT3 Cup is uitgevoerd in het wit met een sticker set. Af fabriek is deze GT3 geleverd in de kleur Carrera Weiss, de kleur die de auto nu nog heeft. Verder is de auto voorzien van de originele 18 inch BBS Centerlock velgen met goede slick banden. Ook is de auto voorzien van originele licht gewicht deuren met lexaan ramen (de originele codes zijn aanwezig in de ramen). Deze GT3 is volledig omgebouwd met originele Porsche Motorsport delen naar een MKII model met een grote achtervleugel, lichtgewicht deuren, lichtgewicht ramen, licht gewicht spatschermen, lichtgewicht bumpers, open uitlaat systeem (gedempt systeem aanwezig) en grote BBS Centerlock velgen. Deze GT3 heeft nooit grote schades gehad en is perfect onderhouden!

Interieur:
Het interieur van deze Cup auto is grotendeels origineel, het originele Porsche Cup stuurwiel is aanwezig en deze verkeert in een nette staat. Er zijn 2 stoelen aanwezig in de auto die in uitstekende staat verkeren. Verder is het originele Motec systeem aanwezig en is alles keurig af te lezen van het systeem. Verder is de Porsche voorzien van zijn originele hoofdstroom schakelaar, Start knop, Automatisch brandblussysteem, Race ABS, Race tractioncontrole, Paddlehsift systeem (uitschakelbaar) en meer.

De techniek:
De techniek van de GT3 is in top conditie. De motor is een 3.9 L 6-cilinder die een vermogen van 505pk levert, De motor is volledig gereviseerd en is in top conditie, opgeboord naar 3.9 liter met originele Porsche Motorsport RSR cilinderkoppen (vermogensuitdraai aanwezig). Dit alles wordt overgebracht door de originele sequentiele 6-versnellingsbak. De motor heeft na revisie slechts 3 uur gedraaid en ook de versnellingsbak heeft na revisie slechts 3 uur gedraaid. Het onderstel van deze GT3 is afkomstig van Moton en is volledig instelbaar.

De historie:
Deze GT3 is zijn leven begonnen in 2007 en is besteld als een originele Porsche Cup auto en heeft niet deelgenomen in de Porsche Supercup. Deze Porsche heeft meerdere seizoenen deelgenomen in de Supercar Challenge en deze auto is een kampioensauto in deze klasse. Daarna is deze GT3 Cup in handen gekomen van de laatste eigenaar (een gentleman driver) en heeft alleen trackdays gereden, kosten noch moeite gespaard om de auto in top conditie te houden (facturen van meer dan 99.000,- euro aanwezig).


Contact info
Albers Sportscars & Classics

Kruisstraat 3
9581EA Musselkanaal
Nederland

+31(0)599-412803
info@autoalbers.nl

www.alberssportscars.nl

GEPLAATST OP 28-11-18 DOOR JOHAN ALBERS

Reageer op advertentie

Marktplaats

Nieuw item toevoegen