Supercar

Pole position voor Sam Dejonghe en Stephane Lemeret op nat Spa

11:46 30-09-2017

Sam Dejonghe en Stéphane Lemeret hebben op een nat Spa-Francorchamps de pole position weten te bemachtigen voor de eerste race van de GT- en Prototype Challenge. In een spannende kwalificatie bleven zij met hun Renault RS01 Trophy de snelle Siegmar Pfeifer in de Norma V8 nipt voor. Het was lang spannend wie de pole position voor zich op zou gaan eisen, want ondanks de natte omstandigheden zaten de tijden zeer dicht bij elkaar. Zo reden Dejonghe en Lemeret een tijd van 2:44.814, terwijl Pfeifer daar met een tijd van 2:44.963 maar nipt achter zat.

 

 

De snelste tijden werden in de kwalificatie dus gereden door de gastrijders, maar de vaste coureurs uit de GT- en Prototype Challenge zaten daar niet ver achter. Snel in de regen was ook Oliver Ferymuth met zijn Renault RS01 Trophy, hij kwalificeerde zich op de derde positie voor Jacub Smiechowski met de Ligier LMP3 van Inter Europol Competition en David en Gary Hauser met de Ligier LMP3 van Racing Experience.

 

 

Dit weekend rijden er ook een hoop Franse gastrijders mee uit het ROSCAR kampioenschap. In deze divisie ging de snelste tijd naar Patrick Michellier en Alexis Berthet met een fraaie Ferrari 458 GT3. Opvallend in dit kampioenschap is ook een schitterende Saleen S7R die bestuurd wordt door Guy Heliou.

 

 

Ook zijn er dit weekend veel Praga’s actief op Spa-Francorchamps, zes stuks maar liefst. Vier van deze Praga’s zijn uitgevoerd met de snelle turbo-motoren. Bij deze groep reed Ales Jirasek de snelste tijd, voor Max en Robert Aschoff. De turboloze Praga’s hebben dit weekend concurrentie van Wim Jeuris met de Radical SR3L. In de regen was Jeuris vooralsnog sneller dan gastrijder Daniel Schildgen. Schildgen rijdt dit weekend in één van de Praga’s van V-Max Racing.

 

 

Voor Berry van Elk verliep de kwalificatie verre van vlekkeloos. Zijn Mosler kwam door problemen met de accu namelijk in zijn geheel niet uit de pitbox. Vlak na de kwalificatie waren de problemen verholpen maar dit was te laat om nog een tijd neer te kunnen zetten. Berry van Elk start de race daarom vanmiddag vanaf de laatste startplaats. Ook Dick van Elk kwam niet in actie tijdens de kwalificatie, maar hij koos vanwege de hevige regenval eieren voor zijn geld. 

Volledige uitslag van de kwalificatie