Supercar

Pole position opnieuw voor Ward Sluys en Bas Schouten

15:57 04-08-2017

De kwalificaties van de Supercar Challenge pb Hankook zitten er op, de posities zijn verdeeld en de teams kunnen aan de slag om de auto’s in orde te brengen voor de race op zaterdagmiddag. Maar liefst 36 GT’s en toerwagens stonden aan de start van de kwalificatie en de snelste tijd was er uiteindelijk voor Ward Sluys en Bas Schouten. Zij pakten de pole position in de GT divisie, voor de nummer twee Roger Grouwels die de Porsche 991 GT3 Cup de sporen geeft. De tweede startrij wordt bezet door Willem Meyer, die dit weekend achter het stuur is gekropen van een BMW M4 Silhouette van het JR Motorsport team en Bob Herber met de nieuw BMW M3 F80.  

In de Supersport 1 divisie waren het Dennis de Borst en Stan van Oord die de snelste tijd wisten te noteren. Stan van Oord is dit weekend de tweede rijder in de Febo Seat nu Martin de Kleijn vakantie viert en hij wist gelijk snelle tijden te noteren. De tweede tijd was er voor het duo Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink in de BMW Z4 Coupe GTR en de derde tijd komt op naam van het BS Racing Team met Marcel van de Maat en Peter Schreurs. Ronald en Luuk van Loon wisten de vierde tijd in deze divisie te noteren.

René Snel pakt de pole position in de Supersport 2 divisie met een BMW E36 M3. De tweede plek is voor Peter Koelewijn en Marc Dijkhuis pakt de derde plek, ondanks de problemen die hij later heeft en zijn bolide stil moet zetten.  

In de Sport divisie zijn de plekken als volgt verdeeld. De eerste plek was er voor Martijn Kool en Piet de Gier met een snelle, kleine Peugeot RCZ Cup wagen. Zij waren net wat sneller dan de nummer twee Rob Nieman in de Renault Clio. De Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck noteerde de derde tijd en de vierde tijd is voor John van der Voort en Sandra van der Sloot.  

De start van de Supercar Challenge pb Hankook tijdens de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen is op zaterdag om 16.37 uur en de live timing is te volgen via www.raceresults.nu of download de TT-app!