Supercar

Nieuwe naam voor DSC: Supercar Challenge powered by Dunlop

00:00 11-02-2012

De Dutch Supercar Challenge gaat met ingang van het seizoen 2012 door het leven als Supercar Challenge powered by Dunlop. Waarmee de hechte band tussen de erkende producent van hoogwaardige banden voor de autosport, Dunlop en de meest populaire raceklasse van Nederland wordt onderstreept. De raceklasse, die in 2001 werd opgericht, kent voor het komende seizoen een aantrekkelijke kalender. In totaal worden er tien races verreden, ondermeer in het bijprogramma van de DTM en de ADAC GT Masters op Zandvoort, het FIA WK GT1 op Circuit Zolder en de razend populaire GAMMA Racing Day op TT-Circuit Assen. Evenementen met veel spektakel en publiek, waar Dunlop zich als extra-sportief bandenmerk kan profileren.

\"\"

Dunlop Benelux

Greet Willekens, Corporate Communications & Public Affairs Manager Benelux voor Dunlop: “Dunlop kan bogen op een enorme betrokkenheid bij en ervaring met de internationale autosport op alle niveaus. Dunlop gebruikt de in de autosport opgedane technologieën en ervaring bij de ontwikkeling van ultra high performance straatbanden zoals het Dunlop SP Sport Maxx-gamma speciaal ontwikkeld voor snelle auto’s. Bestuurders van sportieve auto’s leggen de lat net iets hoger bij de keuze van banden, ze wensen een band met een goede grip op droog wegdek, een verhoogde stabiliteit bij hoge snelheden en stuurprecisie voor het betere bochtenwerk.  Ook komend autosportseizoen zijn wij weer nauw betrokken bij de autosport in Nederland en België om onze naamsbekendheid en superieure kwaliteit van onze producten onder de aandacht te brengen van een sportief georiënteerd publiek. De naamgeving ‘powered by Dunlop’ aan deze belangrijke autosportklasse is een exponent van ons streven om onze positie in het segment van sportieve auto’s verder te versterken.”

Dunlop en autosport

Dunlop zorgt ieder raceweekend regelmatig voor maximaal zo’n 1.000 banden, waarbij rijders de keuze hebben uit regenbanden, intermediates en slicks, en die nog eens in tientallen maten en verschillende compounds. Daarnaast verschaffen experts van Dunlop uit Nederland en Engeland tijdens de races adviezen aan rijders voor de afstelling van de auto in relatie tot het type band, de auto en de rijstijl. Wijzigingen in het bandenreglement  voor komend seizoen zijn dat er per evenement tien banden mogen worden gebruikt en dat bij pitstops geen banden mogen worden gewisseld.