Drivers news

Moeizaam weekend tijdens Gamma Racing Day voor Verhagen Racing

16:45 22-08-2018

ASSEN (Nederland) – Tijdens de jaarlijkse Gamma Racing Day op het TT circuit Assen traden Michael Verhagen en Willem Meijer 18 en 19 augustus weer in het strijdperk. De coureurs kwamen met hun JR Motorsport BMW M4 Silhouette in actie voor de ogen van volgepakte tribunes waar tienduizenden racefans een plek vonden.

Tijdens de kwalificatie wisten de twee mannen al een goede stap te zettendoor de tweede tijd te zetten op 1:43.527. Verhagen verklaarde: “De snelheid zat er lekker in. We hebben een kleine voorsprong in het kampioenschap. We zullen zien wat het weekend gaat brengen.”

Race 1, zaterdag 18 augustus

Terwijl de lucht grijs kleurde van de dikke dreigende bewolking en een enkele spetter regen het ergste deed vermoeden voor de eerste race, bleef het uiteindelijk toch droog. De droge baan bleek bij de start vooral voor de Porsches koren op hun molen te zijn. De achterwiel aangedreven bolides schoten uit de startblokken, waardoor Willem Meijer met zijn BMW slechts kon proberen aan te haken en hopen op het beste. Na de wedstrijd verklaar Willen: “Ik had een hele lastige start. De Porsches kwamen echt als de brandweer voorbij en het was een heel lastig gevecht om er weer voorbij te komen. Maar wel mega gaaf! Ik had echt hele mooie gevechten, maar het was wel echt keihard werken in de auto. De auto was geweldig, maar we konden de Porsches dit keer echt niet bijhouden.” Terwijl Willem de wagen halverwege de wedstrijd de pits instuurde om de verplichte pitstop en rijderswissel uit te voeren, drukte hij iets te vroeg de stopwatch in, waardoor de stop uiteindelijk een fractie te kort was en Michael Verhagen een strafpassage door de pits moest maken: “Michael kreeg een drive-through-penalty. Dat was mijn fout, ik heb de stopwatch bij de verkeerde lijn aangezet waardoor we te vroeg weggingen. Maar, hopelijk kunnen we morgen voor het podium gaan en dit weekend met een hoogtepunt afsluiten”, aldus Willem.

Race 2, zondag 19 augustus

Op zondagmiddag werd race twee van de Supercar Challenge GT-divisie verreden. Helaas verliep dat voor Michael en Willem niet zoals gehoopt. Een dag eerder waren de mannen nog goed geluimd en spraken hun hoop uit om voor het eremetaal te kunnen meestrijden. Op zondag sloeg de stemming echter al snel om toen Michael met de BMW M4 Silhouette hardhandig in aanvaring kwam met een Porsche en daarbij de nodige schade opliep. Uiteindelijk werd een defecte aandrijving de BMW fataal en moest de race voortijdig gestaakt worden. Michael blikte terug: “Het was een chaotische race en zeker niet de uitslag die we gehoopt en een beetje verwacht hadden. Zonde, maar dit is wat autosport jammer genoeg soms ook is.”

De volgende poging om punten te pakken zal over een maand (30 september) plaats vinden op het circuit van Spa-Francorchamps als de Supercar Challenge voor het voorlaatste raceweekend van het seizoen de tenten in de Ardennen opslaat.