Marktplaats

MINI Cup Challenge Raceauto

€ 17.500,-

Super nette MINI Cup racer in zo goed als nieuwe staat.

Informatie
Deze MINI Cup racer is ontstaan als gevolg van het starten van een officiële MINI racing cup. Speciaal daarvoor werden er een aantal MINI’s vroegtijdig uit de fabriek gehaald om zo verder op te kunnen bouwen als circuit auto. Dit exemplaar is nummer 14 van ongeveer 25 MINI cup racers die klaar werden gemaakt. Destijds ging de cup niet door en daarom heeft deze MINI daar ook nooit aan deelgenomen. Op een enkele circuitdag na zijn er dus zeer weinig kilometers mee gereden. Aangezien deze auto puur voor de cup bestemd is geweest zit er geen kenteken op maar wel een hoop andere extra’s.

Cup specificaties
De MINI cup racer is voorzien van het 1.6 liter motorblok wat standaard 116 pk en 150 Nm koppel levert. Met wat aanpassingen waaronder een andere motormanagement systeem (KMS) en Schrick nokkenas levert de motor nu 149 pk en 176 Nm koppel bij 5455 toeren per minuut. Ondanks een Cup gehomologeerde rolkooi weegt de MINI maar 950 kg. Het onderstel is voorzien van andere veren en verstelbare Koni Sport dempers. Met dat strakke onderstel en een korte wielbasis van maar 2,47 m rijdt de MINI als een kart. In 2016 is er op Assen een ronde tijd van 2:10 mee gereden, en er zat nog meer in.

Interieur
Het interieur is voorzien van dubbele race kuipen met 2 sets gordels, rolkooi, AIM race computer, remdruk verdeler en voorbereid voor radio communicatie.

Dankzij het lage gewicht, pittige motor en kleine afmetingen is dit een zeer leuke auto voor op het circuit. Volledig ready to race.

De MINI komt met extra lichtmetalen velgen en gebruikte racebanden.

Meer weten? Neem gerust contact op.

Graag tot ziens bij Garage Caspers.


Contact info
sales@garagecaspers.nl

GEPLAATST OP 02-10-21 DOOR GARAGE CASPERS

Reageer op advertentie

Marktplaats

Nieuw item toevoegen