Supercar

Michael Verhagen en Leon Zappeij vormen ijzersterk duo in 2014

08:51 19-12-2013

Het winterseizoen staat in de autosport altijd bol van de voorbereidingswerkzaamheden voor het nieuw aanstormende seizoen. Slechts tussen Kerst en Oud en Nieuw valt er voor veel coureurs en teams een korte periode van stilte op te tekenen. Ditmaal komt Michael Verhagen vlak voor de Kerstdagen met een mooie mededeling over zijn toekomst in de Supercar Challenge.

Afgelopen jaren kwam Michael Verhagen met groot succes met zijn gifgroene Honda S2000 van Verhagen Racing uit in de Sport divisie. Afgelopen seizoen streed de snelle rijder langdurig om de titel in zijn klasse, maar moest in de slotfase van het seizoen afhaken door enkele technische problemen die voor een aantal mindere resultaten zorgden. De ambitieuze coureur is echter niet van zins om het erbij te laten zitten en wil de strijd in 2014 wederom volop aanbinden met andere snelle coureurs en wagens. Voor Verhagen is die ambitie de belangrijkste reden om de overstap te maken naar de Supersport divisie met de BMW 1-serie van JR Motorsport.

Verhagen zal zijn krachten bundelen met een andere bewezen snelle coureur die al sinds jaar en dag in de Supercar Challenge van zich doet spreken. Leon Zappeij bestuurde afgelopen seizoen de SEAT Léon Supercopa van Brax Racing, maar reed in het verleden al eerder met het Duitse merk waarmee hij komend jaar samen met Verhagen de strijd zal aangaan.

De snelle BMW coureurs maken de overstap naar het degelijke team van JR Motorsport dat grossiert in titels. Het West Friese team heeft inmiddels een uitermate goede naam opgebouwd in de Supercar Challenge en staat bekend om de degelijke voorbereiding van de machinerie. De BMW’s van het team staan altijd tip top geprepareerd klaar voor de coureurs die het op de baan slechts hoeven af te maken.

Michael Verhagen zal zijn strijdmakker van afgelopen seizoen, Eric van den Munckhof, wederom in directe strijd kunnen verslaan. Ook hij maakte eerder al bekend over te stappen naar de Supersport divisie, waarmee op voorhand al kan worden vastgesteld dat 2014 weer een schitterend autosportjaar zal worden in de Supercar Challenge powered by Pirelli. De verrichtingen van de dames en heren coureurs in alle divisies zal komend seizoen exclusief door RTL7 worden vastgelegd in woord en beeld, waardoor de grootste toerwagenklasse van de Benelux een groter publiek kan bereiken, wat voor de fonkelnieuwe equipe Verhagen en Zappeij betekend dat hun sponsors en relaties nog meer profijt kunnen trekken van hu sponsorstickers op de snelle BMW 1-serie.

De eerste uiting van de nieuwe equipe zal op 21 april 2014 zijn tijdens de Paasraces op het Circuit Park Zandvoort.