Drivers news

Max Veels geeft in 2019 vervolg aan zijn debuutseizoen in de Supercar Challenge

09:34 29-03-2019

Max Veels geeft in 2019 een vervolg aan zijn optreden in de Supercar Challenge, na zijn succesvolle debuut in 2018. Samen met zijn teamgenoot Jack van der Ende wist hij vorig jaar zijn eerste overwinning te behalen. In 2019 stapt de snelle man over naar het kampioenschapsteam van Ferry Monster Autosport.

In 2018 debuteerde Max Veels in de Supersport I-divisie van de Supercar Challenge met een Cupra TCR en pakte in zijn eerste seizoen een zege. Na een sterk debuutseizoen met de Cupra TCR stapt hij samen met zijn teamgenoot Jack van der Ende over naar de kampioenschapsformatie van Ferry Monster Autosport. “Vorig seizoen kende ik een goed debuut in de Supercar Challenge. Samen met Jack van der Ende wist ik veel punten binnen te slepen met de overwinning op Assen uiteraard als hoogtepunt. Wij reden 2015 chassis met een DSG-bak en kwamen ondanks de inspanningen van het team snelheid te kort ten opzichte van de concurrenten. Hierop zijn wij afgelopen winter opzoek gegaan naar een snellere wagen en zo terecht gekomen bij Ferry Monster Autosport,” aldus Max Veels.

De wagen waarmee Veels en Van der Ende in 2019 het strijdtoneel betreeden is nieuw en daarnaast ook nog eens uitgerust met een snellere sequentiële versnellingsbak. Dit moet het duo meer snelheid geven en Max verklaarde: “Begin maart hebben Jack en ik met de nieuwe Cupra TCR getest en wij voelde ons er direct in thuis in de auto en bij het team. Op Zandvoort reden wij direct competitieve tijden. De technische begeleiding van Ferry Monster Autosport is dan ook top en dit team heeft de afgelopen jaren dan ook veel successen en kampioenschappen behaald.”

Max Veels wil in 2019 samen met Jack van der Ende iedere wedstrijd meedoen om de ereplaatsen met zo hoog mogelijk te eindigen in het eindklassement in de sterke Supersport I-divisie. “Wij zijn competitief aangelegd, dus rijden wij voor de zeges. Natuurlijk willen wij dan ook het kampioenschap behalen, maar makkelijk wordt dat natuurlijk niet. De Supersport I-divisie is de sterkste klasse binnen de Supercar Challenge en samen met Jack ga ik de strijd aan. Wat mij betreft kan het seizoen niet vroeg genoeg beginnen!” blikt Max Veels vooruit op de seizoensstart.

Het seizoen voor Max Veels en Jack van der Ende begint 20 & 21 april op het Franse circuit van Magny-Cours. Dat worden zijn eerste competitieve racekilometers van 2019.