Drivers news

Max Veels en Jack van der Ende keren met twee overwinningen huiswaarts

14:42 18-07-2019

Max Veels en Jack van der Ende hebben einde de pechduivel in de ban gedaan en hebben op Zandvoort twee overwinningen behaald. Het duo had niet alleen op zaterdag de zege behaald in de Supercar Challenge, maar ook op zondag waren zij de sterkste.

De Supercar Challenge was te gast tijdens het Blancpain GT World Challenge Europe evenement op het circuit van Zandvoort. Veels en Van der Ende kwamen uit in het bijprogramma van misschien het sterkste GT3-kampioenschap ter wereld. In de kwalificatie zaten de heren er al goed bij en stuurden naar een sterke derde stek.

Race 1, zaterdag 13 juli
De eerste wedstrijd van het weekend werd begonnen door Jack van der Ende. Toen het veld werd losgelaten over de wedstrijd van een uur, kwam Jack ijzersterk uit de startblokken. Zo wist hij al in de eerste meters voorbij te komen aan de eerste concurrent en enkele bochten later was de volgende aan de beurt, hiermee promoveerde Van der Ende naar de leiding van de race. “De start kun je niet plannen, maar ik koos de goede kant. Ook moet ik bekennen dat de wegligging geweldig was en ik heb de wagen zelfs gespaard,” reageerde Jack.

Max kreeg de heldere maar toch ook lastige tijd de klus te klaren en de zege binnen te halen. “Na de pitstop kwam ik als leider de baan op. Het eerste kwartier gaf ik nog flink gas, maar onze voorsprong was zo groot dat ik besloot voorzichtig aan te gaan doen. Mijn rijbeurt was eigenlijk niet de meest spannende, maar het was een heerlijk gevoel om naar de zege te rijden. Eindelijk hebben wij geen pech en dan direct de zege,” reageerde Max na de tweede zege van de equipe.

Uitslag race 1 zaterdag 13 juli:
1. Max Veels / Jack Van der Ende, 2. Nabuurs / Van Riet, 3. Steenmetz / Polderman, 4. De Kimpe / Huisman, 5. De Borst / Van Oord, 6. Van de Maat, 7. Graper, 8. Van Vliet

Race 2, zondag 14 juli
Zondag nam Max de start voor zijn rekening. Vanaf een derde stek begon hij aan de race en volgde de kampioenschapsleider. De wagen voor hem haalde de leider in en Max ging mee in zijn kielzog, waardoor hij met de Cupra de tweede stek in handen had. “Zelf kon ik de kampioenschapsleider goed volgen, maar ik had een beetje last van overstuur. Hierdoor kon ik vanaf de tweede stek geen aanval plaatsen op de leider. Daarna moest ik ook nog in mijn spiegels kijken, want achter mij was de volgende Cupra. Met drie van deze wagens gingen wij over het mooie circuit van Zandvoort,” verklaarde Max. Na een sterke rijbeurt stuurde hij de wagens de pits in om het stuur over te geven aan Jack.

In de tweede helft presteerde Jack van der Ende het onmogelijke. Hij kwam als vijfde de baan op en kon de eerste plek pakken door de straf van een concurrent. De race werd geneutraliseerd en het veld schoof ineen, waarna Jack binnendoor bij een Golf TCR ging, sublieme actie, direct na de herstart. Hij laveerde behendig langs achterblijvers en kon zo ook de concurrentie voorbij, waarna hij naar de leiding kwam. Die gaf hij niet meer uit handen en stuurde zo naar de tweede winst van het weekend. “Dit was even een Masterclass van Jack,” liet Max opgetogen weten. “Het is prachtig om met twee zeges Zandvoort te verlaten. We hadden onszelf een doel gesteld om minimaal een zege te pakken. Nu hebben we er zelfs twee!”

“Als wij geen pech hebben doen we mee voor de zege, dat maakt dit weekend wel duidelijk. Afgelopen wedstrijden hebben we veel problemen gehad en nu zat het ons eindelijk mee. We denken nog niet aan het kampioenschap, daarvoor is onze achterstand nog te groot. Eerst nog een paar keer winnen!” was Jack van der Ende opgetogen.

Uitslag race 2 , zondag 14 juli:
1. Max Veels / Jack Van der Ende, 2. De Kimpe / Huisman, 3. Graper, 4. De Borst / Van Oord, 5. Nabuurs / Van Riet, 6. Steenmetz / Polderman, 7. Van Vliet, 8. Van de Maat

Tussenstand kampioenschap Supersport 1, na 8 races:
1. De Borst / Van Oord 144, 2. Nabuurs / Van Riet 116, 3. Max Veels / Jack Van der Ende 109, 4. De Kimpe / Huisman 100, 5. Van de Maat 95, 6. Steenmetz / Polderman 70, 7. Van den Berg / Van den Berg 68, 8. Van Loon / Van Loon 63