Marktplaats

Lotus Cortina MKII Twin Cam - 1970

€ 31.500,-

Een prachtige en goed opgebouwde Lotus Cortina MK II met zijn originele 1.6 L Twin Cam motor die een vermogen levert van +- 180 pk.

Exterieur:
Het exterieur van deze Lotus Cortina is uitgevoerd in het wit, dit is de kleur waarin de auto nieuw is geleverd. Onder de auto zijn lichte, magnesium velgen gemonteerd met klassieke race banden. Verder is de auto voorzien van origineel chroomwerk wat in een nette staat verkeert.

Interieur:
Het interieur van deze auto is volledig opgebouwd voor het racen. Zo is deze voorzien van een klassieke race stoel met 4-punts gordels, een volledige rolbeugel en een brandblusser. Het dashboard is in zeer originele staat en is aangepast voor het racen. Het dashboard is voorzien van zijn originele klokken die in een goede conditie verkeren. Ook is er een paneel op de tunnel geplaatst met de startknop en andere schakelaars.

De techniek:
De techniek van deze auto is zeer goed te noemen. De motor is zijn originele 1.6 L Twin Cam 4-cilinder motor die is gereviseerd en getuned is naar +- 180 pk. Tevens is de motor uitgevoerd met 2 dubbele webers en een open lucht inlaat. Ook de versnellingsbak is in zeer goede conditie en deze schakelt dan ook volledig naar behoren.

De historie:
Deze Lotus Cortina is nieuw geleverd in Engeland en heeft hier jaren geraced, de auto is dan ook bekend bij veel race klasses en bij het Engelse Lotus Cortina Register. Na de lange tijd in Engeland is de auto geïmporteerd naar Duitsland. De auto is sinds 2018 in Nederland en de auto beschikt over een Duitse brief, Nederlands kenteken is in overleg mogelijk!

Een unieke Lotus Cortina MK II met veel historie, auto heeft veel race historie en is bekend bij het Engelse Lotus Cortina Register sinds 1980.


Contact info
Albers Sportscars & Classics

Kruisstraat 3
9581EA Musselkanaal
Nederland

+31(0)599412803
info@autoalbers.nl

www.alberssportscars.nl

GEPLAATST OP 28-11-18 DOOR JOHAN ALBERS

Reageer op advertentie

Marktplaats

Nieuw item toevoegen