Supercar

Lamborghini-duo gaat voor kampioenschap in GT-divisie

00:00 05-03-2013

Backdraft Motorsport was afgelopen seizoen een opvallende verschijning in de paddock van de Supercar Challenge powered by Dunlop. Het Engelse team bracht namelijk twee schitterende Lamborghini Gallardo GT3’s aan de start, die werden bestuurd door Fiona James en Simon Atkinson. Beiden kwamen uit in de GT-divisie, waarin Atkinson een aantal fraaie podiumplaatsen behaalde. James en Atkinson hebben zich inmiddels al voor het volledige seizoen ingeschreven en hebben dit jaar hun vizier gericht op de titel in de GT-divisie.

Fiona James is een van de weinige vrouwelijke GT-coureurs in Engeland. Ze startte met racen in 2006, waarna ze aan verschillende Engelse kampioenschappen deelnam. Voorafgaand aan seizoen 2008 nam Fiona een grote stap door een Ginetta G50 aan te schaffen. Met deze auto nam ze daarna deel aan de Britcar en de Supercar Challenge. Na verschillende top vijf klasseringen in 2009 werd 2010 een minder succesvol jaar. Veel motorproblemen zorgden ervoor dat James nog maar een enkele keer aan de start van de Supercar Challenge verscheen.

Voor 2011 werd besloten om de volgende stap te nemen. Er werd een Lamborghini Gallardo GT3 aangeschaft waarmee ze uitkwam in het Britcar MSA Endurance Championship, het Brits GT-kampioenschap en de 24h van Barcelona. Het team had destijds een succesvol jaar met verschillende podiumklasseringen en een tweede plek in de klasse tijdens de 24h van Barcelona. Afgelopen seizoen keerde James terug naar de Supercar Challenge, maar door een terugkerende skiblessure kon zij niet aan alle races deelnemen.

Ondanks dat James maar een aantal races reed in de Supercar Challenge kijkt ze over het algemeen met een goed gevoel terug op afgelopen jaar. “Ik heb genoten van de races die ik heb gereden! Op de eerste race in Zandvoort na dan, toen mijn motor kapot ging”, aldus James, die haar beste resultaat op Circuit Zolder behaalde met een vijfde plaats.

Ook Simon Atkinson kwam in het verleden uit in de Britcar, maar maakte afgelopen seizoen de overstap naar de Supercar Challenge. Na een moeizaam begin kreeg Atkinson meer en meer de smaak te pakken en was hij in de laatste races meerdere malen zelfs dicht bij een overwinning.

Atkinson eindigde met zijn Lamborghini uiteindelijk op de zesde plaats in de eindrangschikking van de GT-divisie. “Simon heeft het afgelopen jaar ook erg naar zijn zin gehad. Samen met het team heeft hij een goede setup voor de auto kunnen uitdokteren waarna hij het heel goed deed en enkele podiumplaatsen behaalde”, laat Fiona James weten, die door deze goede resultaten ambitieus is voor komend seizoen. “We hebben beiden ons vizier gericht op het kampioenschap!”