Supercar

Kwalificatie GT & Prototype Challenge op Circuit Zolder

11:24 15-07-2017

De kwalificatie van de GT & Prototype Challenge powered by Hankook verliep zonder grote problemen, al zagen we de Ligier LMP3 van het Inter Europol Competition pas na vijf minuten de baan op gaan. Luc de Cock en Tim Joosen zette al snel een zeer snelle tijd neer met hun Norma M20FC waarom alle andere deelnemers zich konden gaan richten. Tot aan de laatste minuut leek het erop dat zij met een 1.29.778 de pole position wisten te pakken, voor de snellere LMP3 bolides, maar het was uiteindelijk toch nog Jakub Smiechowski en Christopher Dreyspring die de eerste plek voor hun opeiste. Zij waren bij het vallen van de finishvlag een tiende sneller nog. De tweede startrij wordt gevuld door de Ligier LMP3 van David Hauser en de Ginetta G57 van Jean-Pierre Lequeux en Jan-Marc Ueberecken.

Cor Euser, welke dit weekend instapt in de Praga R1, was het snelst in de vierde divisie en pakte daarmee het eerste punt in het GT & Prototype Challenge kampioenschap. Wim Jeuris wist daarachter de tweede plek veilig te stellen, voor Christian Holtappels en Dick van Elk.

De eerste race van het GT & Prototype Challenge staat vanmiddag op het programma om 15.35 uur en is ook thuis te volgen via de live timing op: www.raceresults.nu