Supercar

Kalender 2021 Supercar Challenge definitief

10:51 25-11-2020

Supercar Challenge powered by Hankook terug met 8 raceweekenden voor seizoen 2021.

Het seizoen 2020 verliep voor de Supercar Challenge anders dan verwacht. Al in maart werd bekend dat de testdag niet doorging en naarmate de weken verstreken vielen steeds meer evenementen af of moesten deze worden verplaatst. Uiteindelijk bestond het eerste halve jaar van 2020 vooral uit afwachten. In augustus was het dan eindelijk zover en kon het langverwachte seizoen eindelijk beginnen. Uiteindelijk zijn er vier raceweekends afgewerkt, waarvan de ene helft op Assen en de andere helft van de races op Zandvoort werden verreden.

Na het vreemde 2020 is het nu echter tijd om vooruit te kijken. Zo hebben wij achter de schermen hard gewerkt aan de kalender van 2021. Uiteraard hopen wij dat we bij die evenementen zo veel mogelijk terug kunnen naar het 'oude normaal'.

Op de kalender van 2021 staan 8 mooie evenementen. Het seizoen trapt in april af in Zandvoort. Daarna volgt in mei de terugkeer naar een van de meest roemruchtige circuits van Europa, de Hockenheimring.

In 2011 heeft de Supercar Challenge voor het laatst het circuit van Hockenheim aangedaan. Daar werden toen gemengde gevoelens aan overgehouden, want het was het raceweekend dat de Mosler van Berry van Elk in brand vloog en helaas niet meer te redden was. 

Na de races in Duitsland zien we de bekende Belgische circuits van Spa Francorchamps(2x) en Circuit Zolder weer terug. De Supercar Challenge mag dan ook het publiek in Assen weer vermaken tijdens de Gamma Racing Day in augustus en het DTM-weekend in september. Hier wordt het seizoen in oktober tijdens de Hankook Finaleraces ook traditioneel weer afgesloten.

Tijdens de meeste evenementen (met uitzondering van Hockenheim) zijn de Ford Fiesta Sprint Cup, Mazda MX-5 Cup en de nieuwe BMW M2 Cup ook van de partij. Dit is ideaal voor teams die meerdere auto’s hebben in diverse raceklassen hebben rijden.

Kalender seizoen 2021 Supercar Challenge:

9 april                              Test & persdag - Circuit Zandvoort (NL)
10-11 april                       Openingsraces - Circuit Zandvoort (NL)
21-22-23 mei                   Creventic 12H – Hockenheimring (DE)
4-5-6 juni                         Spa Euroraces – Spa-Francorchamps (BE)
16 - 18 juli                        Supercar Madness – Circuit Zolder (BE)
6-7-8 augustus               Gamma Racing Day – TT Circuit Assen (NL)
17-18-19 September       DTM weekend- TT Circuit Assen (NL) 
16-17 oktober                 Racing Festival – Spa-Francorchamps (BE)
29-30-31 oktober            Hankook Finale Races – TT Circuit Assen (NL)

 

De voltallige crew van de Supercar Challenge powered by Hankook kijkt uit naar het nieuwe jaar. 
"We kijken er erg naar uit om iedereen weer te mogen verwelkomen en ze te laten genieten van wat iedereen het liefst doet: racen!" Aldus Dick van Elk.

Tot in 2021!