Supercar

Jos Jansen zeer enthousiast over circuit van Magny-Cours

14:52 01-04-2019

Van 19 tot en met 21 april rijden de deelnemers aan de Supercar Challenge zoals elk jaar weer op een geheel nieuw circuit. Dit keer rijden alle divisies, inclusief de GT & Prototypes, op het voormalige Formule 1-circuit van Magny-Cours in Frankrijk. Jos Jansen besloot vast te gaan kijken, deed mee aan een race in een Frans kampioenschap en was blij verrast. 

Grand Prix-circuit
De 4,4 km lange baan van Magny-Cours is natuurlijk bekend van de vele Grand Prix' van Frankrijk. De laatste GP vond plaats op 22 juni 2008 en werd gewonnen door Felipe Massa voor Ferrari. Sindsdien wordt de Franse Grand Prix op Paul Ricard gereden, naar verluidt omdat Bernie Ecclestone geen fan van Magny-Cours was.

Uitdagende baan
Jos Jansen heeft daarover een andere mening, want hij is juist erg enthousiast over Circuit Nevers Magny-Cours: "Het is een zeer uitdagende baan, met grote uitloopzones, prachtig gelegen en met heel veel ruimte op en om de baan. Wat mij ook opviel is dat alles heel erg goed georganiseerd is en met de rijders en teams wordt meegewerkt. Er wordt absoluut niet moeilijk gedaan wanneer je iets vraagt. Wij arriveerden bijvoorbeeld om 12 uur 's nachts, maar werden toch zeer vriendelijk ontvangen en direct goed geholpen. Ook mochten we, zonder dat dit vooraf was afgesproken en ook zonder extra kosten, enkele ronden rijden om de baan te leren kennen. Ik heb dat als zeer plezierig ervaren."

Zware remzones
Het is wel een circuit dat veel vergt van coureur én materiaal. "Er zijn drie hele zware remzones, die behoorlijke impact hebben op de remblokken. Na de kwalificatie was er vier mm vanaf, dus ik denk dat dit genoeg zegt", lacht Jansen. "Ik kijk echt enorm uit naar de start van seizoen 2019 van de Supercar Challenge op dit uitdagende Franse F1-circuit."