Supercar

John de Wilde, René Steenmetz, Maxime Oosten en Henk Tappel pakken de poles

09:13 13-07-2019

De rijders van de GT en Sport divisies van de Supercar Challenge moeten op deze zaterdagochtend vroeg uit de veren. Hun kwalificatie begint om 8 uur op deze nog wat sombere ochtend. Een donker wolkendek bedekt het Circuit van Zandvoort. Het wegdek is nog vochtig door een buitje in de ochtend, maar de verwachting is dat het de rest van de dag droog blijft. Vanwege de snel opdrogende baan zullen de snellere tijden aan het einde van de kwalificatie neer gezet gaan worden.

René Steenmetz is in zijn Leon Cupra TCR direct snel op weg en zet een 1:55.398 op de klok, maar hij zorgt na tien minuten voor een Full Course Yellow door zijn auto in de grindbak bij uitkomen Tarzanbocht stil te zetten.

Veel wagens komen de pits in om te gokken op de Hankook droogweer banden. John de Wilde is tot nu toe de snelste bij de GT’s, gevolgd door Floris Dullaart en Jos Jansen. René Steenmetz is door zijn goede ronde de snelste bij de Supersport 1 divisie. De Leon Cupra staat met zijn tijd tussen de Porsches van de GT’s. Stan van Oord volgt op bijna een seconde.

Maxime Oosten is de snelste in de Supersport 2, terwijl Henk Tappel in de Sport divisie de snelste tijd heeft neergezet. Max Weering hoeft niet lang te wennen aan zijn nieuwe Lamborghini Super Trofeo en pakt de tweede tijd achter De Wilde met slechts 0,151 seconde achterstand.

De tijd van René Steenmetz in de Supersport 1 divisie wordt niet meer verbeterd en pakt daarmee ondanks zijn grindbezoek de poleposition in Supersport 1. Van Oord blijft steken op een kleine seconde achterstand. Max Veels, ook met een Leon Cupra zet de derde tijd neer, gevolgd door Jonas de Kimpe met de VW Golf. In Supersport 2 is het Maxime Oosten met de BMW Zilhouette die Robin Greenhalgh met de Saker voor blijft.

In de Sport divisie blijft Henk Tappel de snellere voor de, na zijn crash op Zolder, teruggekeerde Ford Focus Silhouette van Danny Wagtmans.

Indrukwekkend om te zien is de op waterstof aangedreven Forze VIII van Jan Bot. Er is hard gewerkt door de studenten van de TU Delft om deze wagen aan de start te krijgen. Bot rijdt vier ronden en komt tot een tijd van 2:07.083. Vanmiddag om 17:20 uur wordt de eerste wedstrijd gestart.