Drivers news

Johan Hoogewerff bekroont optreden tijdens Gamma Racing Day met een beker

12:49 29-09-2020

Johan Hoogewerff bekroont optreden tijdens Gamma Racing Day met een beker

Assen – Johan Hoogewerff heeft tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit van Assen zijn eerste race in de Supercar Challenge gereden. Tijdens dit publieksevenement bekroonde hij zijn optreden met een prachtig podium in de tweede race van het weekend.

De Gamma Racing Day is een groots evenement met prachtige Formule 1 demonstraties en motor- en autoraces. Met publiek op de banken de ideale gelegenheid voor Johan om te debuteren in de Supercar Challenge. Hij buigen over een schat aan ervaring in de DNRT, Dutch Power Pack, STWC en de Toyo tyres racing saloons  maar racen tijdens een groot evenement met publiek op de banken is een unieke belevenis. “Zelf heb ik al veel racekilometers gemaakt, maar de Gamma Racing Day stond hoog op mijn verlanglijstje en dit jaar heb ik deze kans gepakt.”

Race 1 zaterdag

Met een gemêleerd veld van bolides was de Supercar Challenge de smaakmaker van de Gamma Racing Day. Johan reed met zijn Volvo niet de sterkste kwalificatie in zijn klasse binnen de Supercar Challenge. Dit betekende dat hij vanaf de staart moest laten zien wat hij waard was. Direct maakte hij een opmars door het veld en reed naar voren met de prachtig geprepareerde Volvo S60. “Ik heb genoten van de gevechten en ik wist naar voren te rijden in de klasse. Ik was zelfs twee seconden sneller dan mijn beste tijd die ik op dit circuit heb gereden. Deze wedstrijd tegen de klok heb ik in ieder geval al gewonnen. Alleen speelden de remmen op en hebben besloten de wagen aan de kant te zetten, het was onverantwoord door te gaan,” keek Johan met gemengde gevoelens terug op zijn debuut in de klasse.

In de avonduren werd er hard gewerkt op de Volvo S60 weer in topconditie aan de start te krijgen.

Race 2 zondag

Johan begon vanuit de staart van het veld aan de tweede race. Lastig was dat de mannen vooraan op volle snelheid reden en hij toen pas de Volvo de sporen kon geven. Zo verloor hij tijd, maar wist al snel op te stomen. Johan: “Iedere ronde wist ik wel iemand voorbij te komen en de mannen vooraan in de klasse bij te halen. Zo kwam ik goed in mijn ritme, alleen iedere deelnemer werd het lastiger die plek goed te maken. Zeker toen de remproblemen weer opspeelde. In enkele bochten vertraagde de wagen niet voldoende, dus dat betekende extra bijpompen.”

Hij wist om het probleem heen te rijden en dat zijn directe concurrent langs de baan stond. Behendig en voorzichtig vervolgde hij zijn race, omdat hij de snelheid niet voldoende kon afschudden. Zo leek hij zelfs af te stevenen op een overwinning. Alleen in zijn ijver bleek hij te hard hebben gereden in de pits, waarvoor hij een straf kreeg. Zo pakte hij wel een tweede stek. “Natuurlijk prachtig om op het podium te eindigen tijdens dit evenement. Ik heb laten zien wat ik waard ben en ben dan ook zeer blij met het resultaat tijdens dit mooie evenement!”

Gelukkig wist hij zijn Volvo weer te prepareren voor de tweede race op zondag.