Supercar

Jimmy Adriaenssens terug op het circuit na zware crash in oktober

00:00 29-01-2014

Goed nieuws! Jimmy Adriaenssens, die tijdens de Supercar Challenge Finaleraces op TT-circuit Assen in de kwalificatie zwaar crashte en daarbij zijn rug brak, is wonderbaarlijk snel hersteld van zijn blessure. De Seat-coureur werd twee weken geleden verlost van zijn korset en dat was voor hem meteen reden om terug achter het stuur van een raceauto te kruipen. Op Circuit Park Zandvoort legde Adriaenssens afgelopen zaterdag een succesvolle test af met de reserve-Seat van Spork Racing.

Adriaenssens was zelf na afloop dan ook opgetogen over zijn terugkeer op het circuit. “Samen met mijn vader ben ik zaterdag Goldie (de in het goud gewrapte tweede Spork Seat Leon Supercopa, red.) even aan de tand gaan voelen in Zandvoort. Het ging vlotjes; Het was wel een koude vochtige dag dus een beetje tricky qua condities maar mijn vertrouwen heeft precies geen al te grote deuk gekregen. In de tweede sessie waren we alweer lekker aan het jongleren met de Seat.”

Het is bijzonder dat Adriaenssens zo snel weer achter het stuur van een racewagen is gekropen maar de rug van de immer goedlachse Belg is wonderbaarlijk snel genezen. “Mijn rug begint aardig te komen waar ie moet zijn. Het is nu een dikke drie maand geleden en doordat het stabiele breuken waren is het op een aangename en snelle manier kunnen genezen”, legt Adriaenssens uit. “Ik ben sinds begin januari redelijk intensief aan het fietsen om zo op een soepele manier mijn rugspieren te verstevigen en ik ben sinds een dikke week uit mijn korset. Wandelen, fietsen, buigen,... gaat goed, maar echt lopen of spurten is nog geen optie. Die schokken verdraag ik nog niet.”

Het is dan ook nog even afwachten of we Adriaenssens aan het begin van het nieuwe seizoen al in competitieverband terug op het circuit gaan zien. “In de wagen heb ik afgelopen zaterdag niet meteen pijn gevoeld al reden we natuurlijk niet aan een hoog tempo. Echt een volle race van 30 min - 60 min, zal er voorlopig nog niet inzitten”, vertelt Adriaenssens. “De start van het seizoen is dus nog even af te wachten. Dat kan ik nog niet met zekerheid zeggen, maar we doen ons best! We zijn altijd optimistisch!”