Drivers news

Henk Tappel sluit seizoen winnend af

13:10 21-10-2019

Autocoureur Henk Tappel uit Assen heeft het raceseizoen 2019 op waardige wijze afgesloten. Tijdens de Finalesraces, zaterdag en zondag op het TT Circuit Assen, greep Tappel in race twee de overwinning in de Sport Divisie tot 2500c. De Assenaar onderstreepte met die overwinning dat hij één van de betere coureurs is in deze klasse. Het kampioenschap zat er dit seizoen niet meer in, mede doordat Tappel de voorlaatste race, een maand geleden op Spa-Francorchamps, vanwege familieomstandigheden liet schieten.

In de eerste van de twee races, zaterdag, leek Tappel zijn eerste winst van dit weekend te gaan pakken. Een goede start zorgde ervoor dat hij loskwam van de concurrenten. Dat moest ook, omdat hij een langere pitstop moest maken, vanwege hoge klasseringen in eerdere wedstrijden. Doordat naaste concurrent Priscilla Speelman korter in de pitlane verbleef, kon zij een groot deel van de achterstand goedmaken. Toen in de tweede fase van de race Tappel te maken kreeg met versnellingsbakproblemen en de race niet kon uitrijden, was het plan een dubbelslag te maken voorbij.

Lang heeft de technische staf in de nacht van zaterdag op zondag getracht de bak te repareren, maar zondagochtend vroeg werd ervoor gekozen een andere versnellingsbak uit de garage te halen.

Deze nieuwe versnellingsbak werd snel in de Zilhouette Honda ingebouwd, waarna zondagmiddag vol goede moed aan race twee kon worden begonnen. Daarin werd, na een mooie strijd met Jean Pierre Verhoeven, de overwinning behaald. Een mooie afsluiting van het autoraceseizoen 2019 voor Henk Tappel.

De Asser garagehouder keek redelijk tevreden terug op de laatste race. “Het is natuurlijk erg jammer dat de versnellingsbak het zaterdag begaf. Maar ik moet mijn technische staf een groot compliment geven dat ze zondagochtend een compleet andere versnellingsbak konden inbouwen, waardoor ik toch van start kon gaan”

Tappel verklapte na de race overigens dat ook de ingebouwde versnellingsbak niet optimaal was. “Ik miste de hoogste versnelling. Op zich niet zo’n ramp, want tussen de vijfde en zesde versnelling zit niet veel verschil in snelheid, maar wel in toeren. Gelukkig bleef de motor heel en kon ik naar de winst rijden. Een mooie afsluiting van het raceseizoen”, aldus de Assenaar, die voor het seizoen 2020 nog enige sponsoring zoekt.