Drivers news

Hard werk levert Febo Racing punten op

14:21 20-07-2017

Zolder (België) – Dennis de Borst en Martin de Kleijn hebben op het circuit van Zolder het weekend in de Supercar Challenge afgesloten met een tweede stek. De heren kregen het werkelijk niet cadeau en moesten er hard voor knokken, maar de beloning smaakte dan ook zeer zoet.   

Dennis de Borst en Martin de Kleijn kregen de eerste trainingen te maken met technische problemen. De krachtbron van hun SEAT leverde niet het volledige vermogen, waarop het team wijselijk besloot de motor te wisselen. Hierdoor liepen de heren veel kostbare trainingstijd mis, maar in de kwalificatie wisten zij er toch een vierde tijd uit de persen. “Met een vierde tijd hebben we een goede uitgangspositie voor de wedstrijd, alleen zijn de BMW’s wel erg snel en met onze SEAT niet bij te houden,” verklaarde Dennis na de kwalificatie.

Race 1, zaterdag 15 juli

Het veld van de Supercar Challenge werd losgelaten voor de eerste wedstrijd over een uur. Direct moest Dennis behoorlijk aan de bak om het tempo van de snellere BMW’s bij te houden. Daarbij hadden de remmen het van de SEAT nog eens bijzonder zwaar. “We weten dat Zolder zwaar is voor de remmen, maar nu was het lastig om goed af te remmen. Ook de BMW’s waren wel heel snel hier, waar ik niets tegen kon doen,” reageerde Dennis. Wel wist hij op te werken naar een derde stek, toen hij naar binnen kwam om het stuur over te geven aan Martin.

De SEAT moest lang in de pits staan, vanwege de resultaatseconden. Dus Martin kon zich opmaken voor een inhaalactie. “Ik was meer bezig de wagen op de baan te houden, want ik had praktisch geen remmen meer,” verklaarde Martin. Martin stuurde na een uur de SEAT als zesde over de meet en pakte zo na een zware race toch nog waardevolle punten.

Race 2, zondag 16 juli

Zondag stonden de heren aan de start van de tweede race van het weekend en gingen direct de strijd aan voor de ere plekken. Dennis wist de SEAT op het juiste moment de sporen te geven en startte zeer sterk en verschalkte al vroeg één van de snelle BMW’s. “Zo reed wist ik voorbij de BMW van BS Motorsport te komen, maar moest had aan de bak om voor hem te blijven. Gelukkig waren de remmen een stuk beter dan gister, dus ik kon echt de strijd aan gaan,” verklaarde Dennis.

Halverwege de race gaf hij het stuur over aan Martin. “Ik gaf de auto aan Martin over met zicht op het podium, dus mijn stint ging erg goed.” Martin nam het sterk ook en zette de SEAT naast de BMW van het duo Van den Berg en pakte zo een zeker podium. Alleen had de BMW geen remmen meer en knalde hard in de zijkant van de SEAT. De wagen van Dennis en Martin raakte behoorlijk beschadigd, maar konden wel hun weg vervolgen. Vooraf wisten we dat we het lastig zouden krijgen met de SEAT zeker met de remmen. Ik kijk dan ook tevreden terug op dit weekend, alleen was de leidende BMW gewoon veel te sterk voor ons.”