Drivers news

Febo Racing pakt de punten in Assen

08:30 26-08-2019

Dennis de Borst en Stan van Oord hebben een lastig weekend achter de rug tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit van Assen. De heren van Febo Racing kwamen vermogen te kort om een vuist te maken tegen de concurrentie, maar wisten toch waardevolle punten te verzamelen waarmee zij nu de leiding in het kampioenschap in handen hebben.

Dennis de Borst en Stan van Oord reden twee wedstrijden in de Supercar Challenge tijdens de Gamma Racing Day ten overstaan van vele duizenden fans. In de kwalificatie lieten zij zien hier voor de ere plekken te komen. “De kwalificatie ging erg goed en Stan reed ijzerstek,” reageerde Dennis opgetogen.

Race 1, zaterdag 17 augustus
Febo Racing mocht vanaf pole aan de race beginnen met Dennis achter het stuur van de Cupra. In de eerste meters had hij direct problemen en kreeg het vermogen niet op het asfalt. Op het lange asfaltlint in Drenthe was er geen houden aan en Dennis moest lijdzaam toezien hoe de concurrenten hem voorbij stoken. “Het vermogen kwam er gewoon niet uit. Ik kon geen vuist maken en moest behoorlijk in de spiegels kijken. Daarna maakte ik nog een paar kleine foutjes in mijn drang het gebrek aan vermogen te compenseren, waardoor ik nog meer tijd verloor. Een race om wat mij betreft snel te vergeten,” reageerde Dennis.

Stan nam de tweede rijbeurt voor zijn rekening. Terwijl hij in de kwalificatie nog de allersnelste was in de klasse, kreeg hij ook nu de snelheid er niet uit. Stan: “Met een gebrek aan vermogen kon ik praktisch niets uitrichten en uiteindelijk pakten we nog punten.” De heren van Febo Racing eindigde net buiten het podium. Dennis: “Het was een frustrerende race, maar door straffen van concurrenten pakten we uiteindelijk een vierde stek en zo toch nog een pak punten.”

Uitslag race 1           
1. Van Vliet / Van der Zweerde, 2.De Kimpe /  Huisman, 3. Ruud Olij, 4. Dennis de Borst / Stan Van Oord, 5. Nabuurs / van Riet, 6. Oscar Gräper, 7. Veels / Van der Ende

Race 2, zondag 18 augustus
Voor volgepakte tribunes op het TT-circuit van Assen stond zondag de tweede wedstrijd van het weekend op het programma. Na de problemen van zaterdag hoopten Dennis en Stan op meer geluk in race 2. Alleen zat het de heren ook nu niet mee, want vanaf pole worstelde Dennis wederom met de Cupra. Zo kon hij zijn plek niet verdedigen, want net zoals eerder in het weekend kwam de kampioenschapsleider paardenkrachten te kort. Dennis keek terug op zijn race: “Ik kon wederom geen vuist maken en de concurrenten schoten mij voorbij. Voor zoveel publiek wil je sterker optreden, maar ik wist al snel dat we een podium uit ons hoofd moesten zetten.”

Stan nam het tweede deel voor zijn rekening. Ondanks zijn inspanningen zat een goed resultaat er niet in. “Geen beker dit weekend, dat zat er niet in zin door een gebrek aan vermogen. Maar we gaan voor die grote trofee aan het eind van het seizoen, namelijk het kampioenschap,” maakte Stan het doel voor dit seizoen duidelijk.

Dennis vulde aan: “Het is een raceweekend om snel te vergeten. Vooraf hadden we hier meer van verwacht, maar de techniek liet ons in de steek. Gelukkig hebben we toch nog een flink portie punten weten te pakken en voeren we het kampioenschap aan. Tijdens de volgende race op Spa gaan we weer voor de zege!”

Uitslag race 2
1. Nabuurs / Van Riet, 2. René Steenmetz, 3. Veels / Van der Ende, 4. Oscar Gräper, 5. Dennis de Borst / Stan Van Oord, 6. De Kimpe / Huisman, 7. Ted van Vliet, 8. Tony Vijfschaft

Tussenstand na 10 races Supersport 1 divisie:
1. Dennis de Borst / Stan van Oord 173, 2. Nabuurs / Van Riet 152, 3. Veels / Van der Ende 135, 4. De Kimpe / Huisman 131, 5. Marcel van de Maat 105, 6. Steenmetz / Polderman 97, 7. Oscar Graper 78, 8. Ted van Vliet 72