Drivers news

FEBO Racing kijkt tevreden terug op test en eerste kilometers in de regen

09:28 29-06-2020

Zandvoort – Dennis de Borst en Lorenzo van Riet hebben op het circuit van Zandvoort uitgebreid kunnen testen met de nieuwe Hyundai i30N TCR. Op deze wijze bereidt het FEBO Racing Team zich voor op de eerste race van het seizoen, die begin augustus op het Belgische circuit van Zolder wordt verreden.

Vlak voor de eerste testkilometers kwam de regen met bakken uit de lucht en zorgde voor spiegelglad Zandvoorts asfalt. Dennis en Lorenzo besloten even te wachten tot het droger werd en na ongeveer een uur stuurde ze de Hyundai de baan op. Van enige stroefheid was er bij het rijderduo geen sprake en zette zonder dat dit het expliciete doel was direct goede tijden op de klokken. Het was immers niet alleen meerdere maanden geleden dat ze de wagen bestuurde, ook de Hyundai is nieuw en het circuit van Zandvoort is aangepast vooruitlopend op de komst van de Formule 1.

Het FEBO Racing Team heeft afgelopen winter een nieuwe Hyundai i30N TCR aangeschaft, waarmee Dennis de Borst en Lorenzo van Riet een gooi doe naar de titel in de Supersport I-divisie van de Supercar Challenge. In de afgelopen periode stond vanwege de COVID-19 pandemie logischerwijs niet in het teken van de autosport, maar nu de grootste gezondheidscrisis lijkt te zijn bezworen en sportevenementen vanaf volgende maand mogelijk zijn begon het bij de heren te kriebelen. “De wagen was er klaar voor,” verklaarde Dennis. “Wij hebben deze winter twee langeafstandsraces gereden en daarna heeft de auto de huidige kleurstelling gekregen. Voor Ferry Monster Autosport is de Hyundai ook nieuw, maar deze is top geprepareerd.”


Helaas was de dag niet geheel vlekkeloos. Toen engineer en coach Robin Monster met de wagen reed, brak er een wielbout af. Gelukkig zonder ernstige schade gleed de Hyundai in het grind en na kleine herstelwerkzaamheden, reed de wagen niet veel later het Zandvoortse asfalt weer op. “Zoiets is domme pech. Een bout die afbreekt kan iedereen overkomen en gelukkig is de rest van de wagen ongeschonden uit die schuiver gekomen. Dit had ook anders kunnen aflopen,” aldus een toch wel opgeluchte Dennis.

In de laatste twee uur regende het geregeld, waarop Dennis en Lorenzo de regen set-up uittestte. Het waren de eerste kilometers met de Hyundai i30N TCR in de natte omstandigheden. “We waren direct sterk onderweg. We waren zelfs de snelste in de Supersport 1 divisie en in de regen zelfs de snelste van het veld. Dat ging beter dan wij hadden verwacht. Met deze goede test achter de rug hebben we echt zin om te gaan beginnen. Voor ons als rijder is het geweldig, maar wij willen ook de autosportfans kunnen laten genieten van prachtige sport in de Benelux,” besloot Dennis.