Drivers news

Dubbel podium op Zolder tijdens seizoensstart voor Michael Verhagen

22:13 23-04-2013

De start van het Supercar Challenge seizoen was ditmaal op 20 april in België. Op het Limburgse circuit van Zolder werd de eerste race op zaterdag en de tweede op zondag verreden onder zonnige omstandigheden. Het weer zag er fraai uit, al was de temperatuur nog allerminst aangenaam te noemen.

Michael Verhagen kwam met zijn unieke Honda S2000 op vrijdag op een vochtige baan tot een snelste tijd van 1:57.119. Met die tijd wist de snelle coureur met de fraai klinkende Japanner beslag te leggen op de tweede positie in zijn klasse en de elfde tijd algemeen. Zijn op één na snelste tijd gaf hem recht op de vierde startpositie van zijn divisie voor de tweede race op zondag. Op de startopstelling zal Michael de zestiende positie innemen.

De seizoensouverture was voor Verhagen een uitstekende start aan een jaar waarin hij zal willen schitteren. Voortvarend wist hij met zijn rappe gifgroene bolide de hele race voorin mee te strijden om uiteindelijk als derde over de streep te komen en een fraaie eerste beker van het jaar te scoren.

Tijdens de eerste race op zaterdag was het weer een stuk vriendelijker dan tijdens de tijdtrainingen een dag eerder. De Honda S2000 wist op de kurkdroge baan aanzienlijk vlottere tijden te noteren dan op de vochtige baan een dag eerder. In de eerste race  lagen de tijden van Michael Verhagen meer dan tien seconden lager, waarmee hij tot de absolute top van zijn klasse behoort. De laatste getimede ronde van de race legde hij af in 1:46.724, waarmee hij vlotter het circuit ronde dan sommige deelnemers uit snellere divisies.

Het was dan ook allerminst een toevalstreffer dat de S2000 op het podium finishte en goede punten voor het kampioenschap pakte. Verhagen startte het seizoen duidelijk met het idee “de eerste klap is een daalder waard”. Michael vertelde na de race over zijn ervaringen op de omloop van Zolder: “Het was een rustige start vanaf de tweede plek. Ik werd ingehaald door een paar man, maar kon na een paar rondjes weer lekker vechten en plekken terug pakken. Door steeds te blijven pushen kon ik me uiteindelijk naar het podium opwerken en daar ben ik natuurlijk tevreden mee. Voor morgen heb ik dezelfde opdracht als vandaag, pushen en hopelijk weer het podium halen.”

Met de vierde startpositie in zijn divisie in handen kon Michael Verhagen op zondag aan de tweede race van het weekend beginnen. De eerste werd afgesloten met een fraai podium, wat hem zeker het vertrouwen gaf om de tweede race vol ervoor te gaan. Na een uur zou blijken dat Verhagen de Honda S2000 wederom tot grote hoogte wist te stuwen.

De intensieve race leverden voor Michael talloze fraaie gevechten op en een gevoel van voldoening. Vanaf de start wist de gifgroene Honda al aan te klampen bij de wagens voor hem, Michael stuurde in de openingsfase direct zijn wagen al naast de voor hem rijdende tegenstanders, wat hem keer op keer een positie winst opleverde. Al in de derde ronde had Verhagen zich opgewerkt naar de leiding van de klasse en een dertiende plaats algemeen. De algemene positionering mag ook een prestatie genoemd worden omdat er diverse bolides uit hogere klassen achter hem reden. Die positie kon hij niet vasthouden, de snellere wagens kwamen hem weer voorbij en dwongen hem terug naar de vijftiende positie algemeen. Binnen zijn klasse wist hij in de top te blijven, al verloor hij wel de leiding.

Nadat de verplichte pitstop was ingelost stuurde Verhagen zijn snelle machine de baan weer op voor de laatste stint van het eerste raceweekend. Een stint waarin hij zich weer wist op te werken naar de derde plek en dus wederom een podiumklassering, waarmee de aftrap van het seizoen uitstekend is verlopen en een opmaat lijkt te zijn voor vele mooie races dit seizoen.

Een opgetogen Michael vertelde na de tweede race: “Ik had een hele goede start, in de eerste linkse kon ik al naar de achtste plek algemeen opklimmen. Ik pakte vijf man! Daarna heb ik lekker gevochten met twee tegenstanders die uiteindelijk sneller bleken dan ik. Ik ben eigenlijk sneller, maar ik had problemen met de banden. Ik ben superblij na dit weekend, want dit is de eerste keer dat ik een dubbelpodium haal! Op naar Slowakije.”