Marktplaats

Donkervoort D8 235E Cup Spec Touring

€ 54.990,-

Wij bieden de auto aan die zelfs een Ferrari in zijn hemd laat staan, en dan komt ‘ie ook nog eens uit ons eigen kikkerlandje; het is de Donkervoort D8 235E uit 2002.

Voor een uitgebreidere advertentie kunt u een kijken op onze site! Ook hebben wij nog veel meer raceauto's te koop, neem een kijkje zou ik zeggen! https://casperstrack.nl/raceautos-te-koop

Met de sleutel waarop nog het Audi-logo te zien is breng je deze hyperactieve D8 tot leven, zelf zou ik de motorklanken die uit het GT4-uitlaatsysteem komen met 5 sterren beoordelen, wát een geluid. Persoonlijk zou ik deze bolide eerst de straat uitduwen voordat je het contact omdraait om je buren tot vriend te houden, want de geluidsgolven gaan door merg en been, zwaar, donker en agressief is hoe het klinkt.

De zithouding is anders dan je bent gewend, je ligt meer dan je zit, in je hand heb je een erg klein stuurtje bekleed met alcantara, met daarachter een dasboard van carbon met alleen de relevante toeters en bellen, links zie je het immens brede voorwiel die met het spatbord losstaat van de carrosserie, die je dan ook ziet dansen tijdens het rijden en voor je neus zie je door de voorruit een enorme motorkap met daaronder een ordinaire 1.8 liter 4-cilinder afkomstig uit de Audi TT. Je zit zo laag dat zelfs Mini’s kolossaal lijken. Zei ik nou dat het blok ordinair was? Eigenlijk bedoelde ik bruut, dit Audi blok dat wordt bijgestaan door een turbo perst door de toegepaste technieken een ongelooflijke 235Pk uit de 4 cilinders en dat in een autootje van maar 630 losse kilootjes. Wat ervoor zorgt dat de D8 in en mum van tijd accelereert naar elke gewenste snelheid. De beleving van snelheid krijgt een hele nieuwe dimensie. Inhalen kan op ieder gewenst moment gewoon het pedaal tot aan de vloer intrappen en je schiet weg, het zware motorgeluid komt op samen met het gefluit van de turbo en dan hoef je je alleen nog zorgen te maken dat je naar voren wegschiet en niet zijwaarts.

De hele beleving van de Donkervoort in puur, de remmen zijn relatief zwaar, maar goed te doseren en de minste beweging aan het stuur doet de D8 van koers veranderen, Het stuur staat eigenlijk 1 op 1. Met zoveel vermogen en geringe gewicht wil de Donkervoort nog weleens dus een stapje opzijzetten, wat goed controleerbaar is. Want je voelt al in een vroeg stadium of ‘ie gaat komen en kan je er dus eenvoudig op reageren, je stuurmanskunsten worden dus nog weleens getest in deze pure auto. En dan heeft deze Donkervoort ook nog eens het sportonderstel, waardoor de eigenaar hem met vier simpele draaiknoppen zó in hoogte kan verstellen en stugheid. Waarom? Zodat je op het circuit het onderstel zo stug mogelijk kan zetten en voor een dagje touren het allemaal op standje soepel kan.

De auto is uitgevoerd met een donkerblauwe lak. Deze kleur is ook gebruikt in het hart van de velgen. Dit samen met de verchroomde velg randen zorgt voor een super stoere uitstraling. Het totaal plaatje ziet er erg netjes en sportief uit door de verchroomde voorwielophanging, pook knop, handrem hevel en nog meer.

Het Interieur van de auto verkeerd ook in een super staat. De auto is voorzien van donkerblauw leer, een carbon dashboards met witte tellers.

Vragen, bezichtiging of een proefrit? Neem dan gerust contact op met Garage Caspers voor de mogelijkheden! Inruil is ook een van de mogelijkheden.


Contact info
Garage Caspers
Garage Caspers B.V.
Burg. J.G. Legroweg 94
9761 TD Eelde (Groningen)

Telefoon: 050 308 0000
Fax: 050 308 0045
Noodgevallen: 06 46 28 75 25

E-mail: info@garagecaspers.nl
Website: https://garagecaspers.nl
Openingstijden werkplaats:
Maandag t/m vrijdag 9:00 tot 17:00 u.

GEPLAATST OP 18-10-19 DOOR COEN CASPERS

Reageer op advertentie

Marktplaats

Nieuw item toevoegen