Drivers news

Dennis de Borst en Stan van Oord keren huiswaarts met bekers

16:36 17-07-2018

Zandvoort (Nederland) – Dennis de Borst en Stan van Oord hebben tijdens het DTM-weekend op Zandvoort een overwinning en een tweede stek behaald. Hiermee heeft het duo van Febo Racing goede zaken gedaan in de stand van het kampioenschap.

Febo Racing Team kwam voor een tweetal wedstrijden naar het circuit van Zandvoort tijdens het drukbezochte DTM-weekend. Tijdens de kwalificatie lieten de heren direct hun ambities zien door de snelste tijd op de klokken te zetten. “Het was lastig om direct een goede ronde te rijden, maar uiteindelijk waren wij de snelste. Deze tijd werd ons afgenomen, wij zouden de tracklimits hebben overschreden. Toen wij de beelden met de wedstrijdleiding terugkeken werd duidelijk dat wij niets fout hadden gedaan, dat zag de wedstrijdleiding ook. De beslissing was al genomen, waardoor wij als tweede en negende moeten starten,” liet Dennis de Borst weten.

Race 1 – zaterdag 14 juli

Vlak na het geweld van de DTM-machines was het de beurt van coureurs uit de Supercar Challenge. Bij het doven van de lichten was het Dennis de Borst die er als een speer vandoor ging. Niet alleen pakte hij de leiding, maar ook sloeg hij een gat naar zijn concurrenten. Ronde na ronde bouwde hij zijn voorsprong uit, tot een safetycar roet in het eten gooide. Het veld schoof ineen en daarna dook iedereen de pits in voor de verplichte stop, waar de heren van Febo Racing langer dan de concurrenten moeten stilstaan. “Het ging echt erg goed. Niet alleen liep ik weg bij de rest, maar ook kon ik nog banden sparen voor de tweede helft van de race. Dat de safetycar de baan op kwam was wel heel jammer, maar ik heb laten zien wat ik waard ben,” wist Dennis te vertellen.

Stan van Oord kon zich opmaken voor een titanengevecht. Hij kwam als vijfde de baan op en moest zien af te rekenen met de concurrenten. Eerst ging hij een BMW voorbij en de heren van Febo Racing hadden nog drie concurrenten te verschalken. “Ik kon snel voorbij aan de SEAT van Van der Ende en richtte mij daarna op Olij,” verklaarde Stan. Uiteindelijk ontspon er gevecht tussen drie wagens, waar deur aan deur gereden werd. Een affiche voor de autosport, waar de liefhebbers langs de baan van konden genieten. Eenvoudig had Stan het niet, maar wist de leiding en de zege te pakken. “Het was niet makkelijk, zeker met een ervaren man als Steenmetz in mijn nek, prachtig dit resultaat!”

Race 2 – zondag 15 juli

Als sluitstuk van een prachtig raceweekend reden de bolides uit de Supercar Challenge. Vanaf een negende stek kreeg Dennis de zware taak de snelle Cupra TCR naar voren te rijden. Zijn start was net als zaterdag geweldig. Niet alleen zijn start was goed, maar Dennis liet zien uit het juiste racehout te zijn gesneden en werkte zich naar voren en had de derde stek in handen. “Geweldig om mij te kunnen opwerken naar de derde plek. Daarbij dacht ik ook aan de banden, in de warmte hebben die het toch zwaar. Toen de safetycar de baan op kwam zat ik net achter een paar langzamere wagens en verloor ik veel tijd ten opzichte van de kop. Tel daarbij de extra successeconden op en we leken kansloos, ondanks een enorm sterke stint,” vertelde Dennis.

Stan kreeg de taak om de grote achterstand goed te maken. De tweede safetycar zorgde ervoor dat Febo Racing kon aansluiten, maar reden rond op de tiende stek. Het leek een kansloze missie, maar wederom werd er uitmuntend gereden en kwamen de heren van Febo Racing op de tweede stek te liggen. De leider kwam nog in het vizier, maar de race was te kort om voor de overwinning te gaan. “Het leek wel een replica van zaterdag. Heerlijk om zo te kunnen vechten en naar de kop te kunnen rijden,” verklaarde Stan.

“Een geweldige prestatie en uiteindelijk kunnen we meer dan tevreden zijn met het resultaat. We hebben onze snelheid laten zien, bekers gepakt en zeer waardevolle punten binnengehaald voor het kampioenschap,”