Supercar

De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa Francorchamps

11:26 11-04-2018

Na een lange winter aan voorbereidingen begint over een paar dagen het 2018 seizoen voor de Supercar Challenge deelnemers. Dit seizoen zal er dichter bij huis gereden worden. De kalender heeft dan ook grote evenementen op het programma staan waaronder: DTM, Jumbo Racedagen en de Gamma Racing Days. De kalender gaat er als volgt uit zien:

13 - 15 april

Spa 400

Spa Francorchamps (B)

19 - 21 mei

Jumbo Racedagen

Circuit Zandvoort (NL)

29 juni - 1 juli

Zolder Superprix

Circuit Zolder (B)

13 - 15 juli

DTM

Circuit Zandvoort (NL)

17 - 19 augustus

Gamma Racing Days

TT Circuit Assen (NL)

28 - 30 september

Spa Racing Festival

Spa Francorchamps (B)

19 - 21 oktober

Hankook Finale Races

TT Circuit Assen (NL)

We trappen het seizoen af met de Spa 400 op Spa Francorchamps. Daar maken de Prototypes en de GT’s hun opwachting. In deze race zullen zullen alle klasses samen op de baan uitvechten wie er als eerste over streep komt. Op de vrijdag worden er voor alle klasses twee vrije trainingen gereden van ieder 40 minuten en voor de Supercar Challenge én de GT & Prototype Challenge zal er ieder 10 minuten de tijd zijn tijdens de kwalificatie om de snelste tijd neer te zetten. Zaterdag en zondag zal er een race gereden worden van ieder 60 minuten + 1 ronde.

Tijdens de winterperiode hebben de deelnemers niet stil gezeten. Wij zien daarin ook de nodige veranderingen op de deelnemerslijst:

Sport
In de sportklasse zien we naast Rob Nieman ook Bart Drost de overstap maken naar een nieuwere Renault Clio met een 1.6 liter turbo motor.

Supersport
Na vorig jaar al een wedstrijd samen gereden te hebben in de Seat Leon TCR, zal in 2018 Stan van Oord het gehele seizoen met Dennis de Borst de strijd aan gaan om het derde kampioenschap op rij te pakken. Daarnaast hebben Robert en Benjamin van den Berg hun BMW 1 serie ingeruild voor een “BMW E90 GTR” waarmee ze bovenin mee willen strijden.

GT
Dit seizoen zal het een strijd gaan worden tussen de KTM X-Bow van Gerhard Tenker, de BMW’s van JR-Motorsport en een arsenaal aan Porsche GT3 Cup auto’s. Twee namen die hier opvallen zijn die van Daan Meijer en Bob Herber. Zij hebben de overstap gemaakt van BMW naar een Porsche 991 GT3 Cup.

Prototype
Vanuit Spanje verwelkomen wij BE Motorsport die met hun Ligier LMP3 aan de start verschijnen. Vorig jaar namen Mathijs Bakker en Javier Ibran Pardo deel aan de Michelin Le Mans Cup. Het “voorprogramma” van de European Le Mans Series. Zij gaan de strijd aan met onder andere het Belgische team Deldiche Racing met hun nieuwe Norma M20FC en Prime Racing uit Luxemburg met de Ginetta G57.