Supercar

De pole position GT & Prototype Challenge pb Hankook is voor David Hauser

15:33 04-08-2017

Vrijdagmiddag op het TT Circuit Assen stond de kwalificatie voor de GT & Prototype Challenge op het programma. Na in de ochtend een training te hebben afgerond, gingen er dertien bolides van start om hun startpositie te bepalen voor de races op zaterdag en zondag.

Na de eerste tien minuten was het David Hauser die tot dan de snelste tijd had genoteerd, voor Jakub Smiechowski en Christopher Dreyspring en daarachter Tim Gray en Alastair Boulton, welke rijden in de CN divisie en daar de snelste zijn in de eerste periode van de kwalificatie.

De Praga R1T van de Engelsen Gray en Boulton zien we na 15 minuten de auto in het gras parkeren met een afgebroken wiel en zij kunnen niet meer verder. Aan het einde van de tijd blijkt wel dat hun eerdere tijd niet meer is ingehaald door hun directe concurrentie en zij mogen dus morgen wel van pole position starten.

De strijd om de eerste positie in de LMP3 divisie werd in de laatste ronde beslist, wanneer David Hauser nog net een snellere tijd weet te noteren. Slechts drie honderste van een seconde scheelt het met de nummer twee bolide van Jakub Smiechowski en Christopher Dreyspring. Peter Kox en Stéphane Kox pakken de derde positie en ook zij zitten slechts vijf tienden van de pole position tijd af.

 

Daan Meijer pakt de pole position in de SuperGT divisie met zijn Mercedes SLS, voor Berry van Elk in de Mosler MT900R en Hans Hjelm die uitkomt in deze klasse met een Porsche 991 GT3 Cup bolide.

Wim Jeuris start van de eerste positie in de vierde divisie, voor de twee Praga R1 bolides van Fiona James en Dick van Elk. Deze laatste heeft niet kunnen deelnemen aan de kwalificatie door technische problemen met zijn bolide, maar kan morgen wel gewoon van start gaan.

De eerste race van de GT & Prototype Challenge pb Hankook gaat van start op zaterdagmiddag om 14.33 uur. Vanuit thuis kunt u deze volgen via www.raceresults.nu of via de TT-app!