Drivers news

De Lamborghini Super Trofeo past bij Max Weering

15:40 17-07-2019

De pas 18-jarige Max Weering koos begin dit seizoen voor deelname aan de GT divisie van de Supercar Challenge met een Lamborghini Super Trofeo en dat baarde opzien. Ongeruste andere GT-rijders, was deze auto niet veel te snel? Een test door Porsche-coureur Jos Jansen op Circuit Zolder bracht uitkomst en rust, de Lamborghini is absoluut geschikt voor de GT divisie. “De Porsches hebben op het recht eind meer snelheid, de Super Trofeo gaat iets harder door de bochten. Dat compenseert elkaar dus goed”, legt Weering uit. “Ik heb ook in de Porsche gereden, maar de Lamborghini past beter bij mij.”

Op vierjarige leeftijd reed Weering in zijn eerste eigen kart en dat was de start van een mooie kartcarrière. NAB, Chrono, DKM, de jonge Weering beoefende de sport jarenlang zeer intensief en deed ook mee aan EK’s en WK’s. “Ik had een topsport regeling en kreeg daardoor de gelegenheid om optimaal met karting bezig te zijn. Het werd echter zo druk dat ik halverwege het seizoen gestopt ben.”

Na een tijdje ging Weering zich toch vervelen en inmiddels 17 jaar oud besloot hij eens te gaan kijken of autosport iets voor hem was. Zijn keuze viel op de ACNN en daar reed hij met veel plezier in de Zilhouette Cup. In 2018 behaalde hij de titel en was hij klaar voor iets nieuws.

Johan Kraan had contact met een leverancier van Lamborghini en dat leek Weering een mooie volgende stap. “De Lamborghini Super Trofeo is een ruige auto. Binnen erg smal en dat past goed bij mij. De auto is kwalitatief ontzettend goed en heeft ook doorgroeimogelijkheden. Zo zou ik met deze auto ook kunnen deelnemen aan de Lamborghini Super Trofeo, ook een geweldige raceklasse natuurlijk. Mijn auto heeft nu de specificaties van 2018, maar met updates kan de auto eenvoudig naar de juiste setting worden gebracht.”

Dat is echter toekomstmuziek, voorlopige heeft Weering het enorm naar zijn zin in de Supercar Challenge. “Ik leer ontzettend veel. Met mijn auto moet ik echt netjes rijden, vloeiend door de bochten gaan en pas dan kan ik echt goed rondetijden rijden. Naast het rijden ben ik ook veel bezig met sponsoring en Social Media. Om alles mogelijk te maken is het belangrijk dat ik me daarin ook onderscheid”, vertelt Weering. 

Op Zolder werd Weering het hele weekend door een camerateam gevolgd. Er wordt een documentaire over hem gemaakt, dus houdt zijn social media kanaal in de gaten!

facebook.com/MaxWeeringracing