Supercar

Danny Wagtmans met Ford Focus Silhouette in Supercar Challenge

10:39 28-03-2019

Deelname aan de Supercar Challenge is voor Danny Wagtmans niet helemaal nieuw, want in 2017 reed hij al enkele races in een Saker. En niet onverdienstelijk, want in de regen op Spa-Francorchamps reed Wagtmans de vierde tijd en streed hij met de toppers in de klasse. "In gevecht met een legendarische rijder als Cor Euser in zijn imponerende Marcos, dat was voor mij echt een hoogtepunt", herinnert Wagtmans zich nog goed.

De 28-jarige Danny Wagtmans uit Sprundel (NB) heeft inmiddels al 24 jaar ervaring op wielen. Vanaf zijn vierde begon hij met karten en in 1998 begon hij als 7-jarige met outdoor karting. In 2004 werd hij Nederlands Kampioen Outdoorkarting 2004 en dat was het moment voor hem om over te stappen naar de autosport.

Korporaal Wagtmans
Wagtmans, in het dagelijks leven korporaal Geneeskundige Dienst Landmacht, koos voor Ovalracing in de klasse stockcar Formule 2. Ook hier behaalde hij veel mooie resultaten en podiumplaatsen. 

Meters maken
Zijn droom om te racen op circuits ging in 2007 in vervulling. In de DNRT klom Wagtmans omhoog van de Seat-klasse naar de BMW-klassen en vervolgens naar de sportklasse. In de Seat reed hij endurance-races om veel meters te maken. Dat pakte goed uit, want tijdens de 24 uur van Zolder scoorde hij een mooie derde plaats. 

Ford Focus Silhouette
Verder deed Wagtmans ervaring op in een auto met achterwielaandrijving en ook reed hij enkele jaren in een BRL Light. Deze auto hebben Wagtmans en zijn team helemaal omgebouwd tot de Ford Focus Silhouette waarin hij komend seizoen hoge ogen wil gaan gooien in de Sportklasse van de Supercar Challenge. "Het is echt een frisse nieuwe auto geworden. We hebben de auto rondom 8 cm breder gemaakt, hij is 4 cm verlaagd en maar liefst 100 kilo lichter gemaakt. De 2.3 liter Ford motor is vervangen door een 2,5 liter motor en de 15 inch banden zijn vervangen door een 17 inch versie van Hankook.

Familieteam
Bijzonder is dat het team Wagtmans een echte familie en vriendenteam is. "Wout Wagtmans is monteur en teammanager, de vaders van mijn vrienden zijn monteur en we maken van elke race een echt feestje samen. Iedereen doet wat hij leuk vindt en heeft zijn eigen verantwoordelijkheden. Dat blijkt voor ons allemaal een ideale situatie, want samen zijn we tijdens de races op ons best. En dat is ook ons doel", besluit Danny Wagtmans. "We willen de beste worden in de Sportklasse en daar gaan we dit jaar volledig voor!"

Meer informatie: https://www.facebook.com/WagtmansRacing