GT Prototype

Buitenlanders overheersen kwalificatie GT&Prototype Challenge

10:41 01-06-2019

Het is lekker zonnig weer op de Omloop van Terlaemen. De rijders in de GT&Prototype Challenge van de Supercar Challenge maken zich op voor hun kwalificatie van 20 minuten. Een aantal van hen kwamen vanochtend al uit in de vrije training van het Belcar Endurance Championship.

De Duitser Max Aschoff met de indrukwekkende Ginetta  Nissan G58 LMP3 pakt in de beginfase de snelste tijd, voor het duo Luc de Cock en Tim Joosen in hun Deldiche Racing Norma M20FC, gevolgd door equipe Boonen-Piessens in een gelijkwaardige CN bolide,  die vanochtend bij de Belcar al de snelste op de baan was. De wedstrijdleiding schrapt een paar snelle ronden vanwege het negeren van de tracklimits. Halverwege de kwalificatie is op een zesde plaats algemeen de Belg Ward Sluys het snelste in de GT klasse met zijn BMW M4 Silhouette, heel close gevolgd door Max Weering met de Lamborghini Super Tropheo. Jos Jansen is de derde snelste GT-rijder.

Aan kop van het klassement mengt zich in de slotfase equipe De Cock-Joossen, met een aantal snelle ronden. Max Aschoff wordt verdrongen naar de tweede plaats met 0.074 seconde achterstand.

Tom Boonen is een voormalig Belgisch wielrenner en heeft zich nu verdienstelijk toegelegd op de autosport. De wereldkampioen wielrennen van 2005, drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen en vier keer Parijs-Roubaix, vormt een duo met zijn landgenoot Thomas Piessens en komt uit in de Division CN met een Norma M20FCT. Zij pakken de derde tijd.

De Belg John de Wilde komt vrij laat de baan op met zijn Porsche 991 GT3 Cup. Hij verdringt zijn landgenoot Ward Sluys naar de tweede tijd in de GT Division.

Daarachter wordt Max Weering de beste Nederlander in het veld, hij rijdt de derde tijd. Vanmiddag de eerste wedstrijd rond 15:35 uur.