Drivers news

BoDa Racing toont snelheid tijdens DTM-weekend

16:27 17-07-2018

Zandvoort (Nederland) – Het team van BoDa Racing heeft tijdens het DTM-weekend op Zandvoort de snelheid getoond. Niet alleen pakte het voor het eerst dit seizoen de pole, maar wist op hun thuiscircuit ook nog naar een podium te rijden. Bob Herber mocht op zaterdag een beker ophalen voor een prachtige tweede stek. 

In de kwalificatie toonde BoDa hun snelheid. Daan Meijer werd bijgestaan door Jaap van Lagen en pakte direct de pole met de Porsche. Ook Bob Herber was rap onderweg in zijn 911. “Prachtig om de pole te pakken op Zandvoort,” verklaarde Daan Meijer. “Het is mijn thuiscircuit en is dan mooi om voor het publiek die er de komende dagen zit het veld aan te voeren.”

Race 1 – zaterdag 14 juli

Daan Meijer startte zijn wedstrijd vanaf de eerste stek in zijn klasse, met voor hem de snelle prototypes. In de beginfase wist hij die positie optimaal te benutten om de leiding in de race te pakken. Makkelijk was het niet voor hem, want de Porsche heeft geen ABS terwijl de concurrentie dit wel had. Hij streed nog voor de ere plekken met onder andere Bob, maar maakte een klein foutje. “Die defecte ABS speelde mij wel parten. Zo maakte ik een klein foutje, anders had er meer ingezeten dan een vierde stek. De snelheid had ik wel,” liet Daan weten.

Bob Herber kon ook terugkijken op een sterk optreden. “Direct kon ik voorbijkomen aan een snelle Turkse deelnemer. Zelfs Berry van Elk die met een rappere Mosler onderweg was reed ik bij de start voorbij. In het gedrang bij de start kwam ik als vierde door en reed daarna een goeie race. De nieuwe generatie Porsches hebben meer vermogen dan onze wagen en die kon ik niet achter mij houden. In de bochten was ik echter zeker zo snel. Het werd wat rommelig bij de safetycar en kon eindelijk naar de tweede stek rijden en zo een beker ophalen,” verklaarde Bob na de race.

Race 2 – zondag 15 juli

Voor de tweede race van het weekend werd Daan Meijer bijgestaan door Porsche-expert Jaap van Lagen. Het was Meijer die de eerste stint voor zijn rekening nam. Daan: “Mijn start ging eigenlijk weer hartstikke goed. Wel moest ik voor het Scheivlak een plekje prijsgeven.” Hiermee was hij wel de snelste Porsche-rijder en er ontvouwde zich een mooie strijd. “Ik was iedere keer rapper, maar kreeg in de bochten wel een treintje achter mij. Zelf dacht ik dit vol te kunnen houden tot de pitstops om dan het stuur over te geven aan Jaap van Lagen. Eerst ging een andere wagen mij voorbij en daarna Bob. Daarbij raakten wij elkaar en dat is erg zuur. Je wil natuurlijk nooit crashen en zeker niet met je teamgenoot, waarmee je dit team hebt opgericht.”

Jaap stapte nog wel in de Porsche, maar kon niets meer uitrichten. Die parkeerde de wagen langs de kant om meer schade te voorkomen. “Het wiel stond scheef en de wagen ging alle kanten op en nam geen risico meer,” verklaarde Jaap. “Ik baal ook voor Jaap, het op meer gehoopt. Hij heeft nu niet kunnen rijden en wil toch echt nog een keer samen met hem het podium beklimmen,” besloot Daan zijn weekend.

Voor Bob Herber waren de druiven ook zuur. In de beginfase was hij sneller dan zijn teamgenoot. Toen die er voorbijkwam raakten de heren elkaar. Gelukkig kon hij wel zijn weg vervolgen en eindigde uiteindelijk als zesde. Bob blikte kort terug: “Gelukkig heb ik zaterdag wel een podium gepakt, maar dit was erg zuur.”