Supercar

Aftrap seizoen GT&Prototype Challenge powered by Hankook tijdens de Jumbo Racedagen op circuit Zandvoort.

11:15 18-05-2017

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei vindt alweer de tweede editie van de Jumbo Racedagen plaats.

Tijdens dit grootste Nederlandse familie race-event op Circuit Zandvoort worden de bezoekers getrakteerd op verschillende races en demonstraties en is er volop vertier voor jong en oud daar omheen. Naast deze acties op de baan zijn er ook speciale demonstraties van niemand minder dan Max Verstappen.

Voor de GT&Protoype Challenge powered by Hankook is dit het eerste race weekend van het seizoen, een race weekend waar iedereen erg naar uit heeft gekeken. Het was eind 2016 dat Dick van Elk CEO van de Supercar Challenge besloot dat er toch een aparte klasse moest komen voor de snelste GT’s en voor de open- en gesloten prototypes. Dit jaar staan er 12 races, verdeeld over 6 evenementen op de planning. Naast Zandvoort worden er ook races gereden op Assen in Nederland en Zolder en Spa-Francorchamps in België. Omdat er gereden wordt in Nederland en België is de GT&Prototype Challenge een Benelux kampioenschap en kan er gereden worden met Nationale licenties.

Maar wie gaan we eigenlijk allemaal aan de start zien tijdens dit weekend? In de Super GT divisie zien we als eerste Daan Meijer in de Mercedes SLS gerund door JR Motorsport op de lijst terug. Naast Daan Meijer zien wij ook Henk Thuis in zijn machtige Pumax RT op de deelnemerslijst staan. Rob Wheldon uit Engeland zien we terug in zijn snelle Radical RXC Turbo GT3 en Oliver Freymuth uit Duitsland zal gaan rijden in zijn Renault RS01 GT3 spec. Als laatste in deze divisie zien we ook Berry van Elk weer terug in zijn Mosler MT900R GT3. Het team van BlueBerry Racing heeft hard gewerkt om de auto op tijd klaar te krijgen voor dit weekend en voor Berry worden dit de eerste meters weer in zijn vertrouwde Mosler.

Een tussen klasse in de GT&Prototype Challenge is terug te vinden in de GT divisie. Daar zien we o.a. Koen Bogaerts en Bas Schouten in de BMW M4 Silhoutte, Aart Bosman in de Porsche 991 GT3 Cup en Bert en Patrick Moritz in de Marco Mantis. Vanuit Turkije zijn het Cenk Ceyisakar en Cengiz Oguzhan die ook in de Porsche 991 GT3 Cup een gooi gaan doen naar een podiumplaats. Een zeer bijzondere auto in deze divisie is de auto van TransAm EuroRacing, zij zetten namelijk de HOWE Racing TA2 in. Nieuwsgierig geworden naar deze auto kom dan zeker kijken dit weekend! 

In de LMP 3 divisie, de divisie met de 200 startnummers, zijn het Jean-Pierre Lequeux en Jean-Marc Ueberecken die dit veld op de deelnemerslijst aanvoeren. Met hun snelle Ginetta G57 gaan zij het opnemen tegen de uiterste snelle Ligier LMP3’s van Inter Europol Competition en van Racing Experience waar David Hauser dit weekendzijn auto tot het uiterste gaat drijven. Naast deze zeer snelle auto’s is het ook de uiterst snelle en opvallende auto van Equipe Verschuur met daarin Rob Kamphues en Sandor van Es die het circuit extreem goed kennen en ook zeker voor de overwinning gaan.

De CN divisie, de divisie met de 300 reeks als startnummer, wordt aangevoerd door Deldiche Racing met rijders Luc de Cock en Tim Joosen. Beide rijders komen uit België maar kennen het circuit van Zandvoort zeer goed en weten precies waar zij hun Norma M20FC de sporen moeten geven. Zij zullen het op gaan nemen tegen Tim Grey en Alastair Boulton van VR Motorsport uit Engeland met de Praga R1T. 

De laatste divisie in de GT&Prototype Challenge is de divisies voor Radicals en Praga’s. Herkenbaar met een 400 startnummer is het als eerst Fiona James uit Engeland met de Praga R1 die we op de deelnemerslijst zien staan. Bekende rijders die we in deze divisie ook terug gaan zien zijn, Wim Jeuris, Pim van Riet en ook Ko Koppejan zal zijn race overall weer aantrekken om te rijden voor een overwinning!

Een zeer diverse startveld met gegarandeerd zeker veel actie op de baan!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de jumbo Race Dagen kijk dan op: www.circuitzandvoort.nl voor meer informatie of voor het kopen van tickets.