LAATSTE NIEUWS

ZOLDER SUPERPRIX, CIRCUIT ZOLDER - KWALIFICATIE

 • Artikel is geplaatst op: 15-07-17

Dit weekend rijdt de Supercar Challenge powered by Hankook op het Circuit Zolder tijdens de Zolder Superprix. Een prachtig evenement waar ook de BOSS GP bolides van start gaan, de TCR Benelux drie races rijdt en de Belgische Belcar Endurance Championship het programma afsluit op zondag met een drie-uurs race.

Vanmorgen stond de kwalificatie op het programma en waren het de GT bolides die de spits af mochten bijten. Na twintig minuten waren het Ward Sluys en Bas Schouten die zich met de BMW M4 Silhoutte wisten te verzekerden van de pole position tijd. Met een 1.33.156 bleven zij de Porsche 991 van Roger Grouwels en de tweede BMW M4 Silhouette van Koen Bogaerts en Mark van der Aa voor.

De Sport divisies mochten daarna starten voor hun 20 minuten kwalificatie en daar was het Henry Zumbrink die de snelste tijd wist te noteren. Hij start vanmiddag samen met Eric van den Munckhof in de BMW Z4 Coupe van pole position in de tweede divisie van de Supercar Challenge.  De tweede plek is voor Marcel van der Maat en Peter Schreurs, de derde plek voor Robert en Benjamin van den Berg. Na een motorwissel voor de FEBO Seat op vrijdag, wisten Dennis de Borst en Martin de Kleijn alsnog de vierde plek voor zich te reserveren op de grid.

De Sport divisie viel ten prooi aan de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck. Zij waren met hun Peugeot RCZ Cup net wat sneller dan de Renault Clio van Rob Nieman. De derde tijd was er voor equipe John van der Voort en Sandra van der Sloot. Equipe Bart Drost en Frank Bedorf startten als vierde en Harold Wisselink en Henk Tappel als vijfde.

Vanmiddag om 13.40 uur staan alle bolides op de startgrid voor de eerste race van het weekend. Mocht je niet op het circuit zijn en alles van thuis uit willen volgen, zie de live timing op www.raceresults.nu

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

  13-05 Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017