LAATSTE NIEUWS

ZOLDER SUPERPRIX, CIRCUIT ZOLDER - KWALIFICATIE

 • Artikel is geplaatst op: 15-07-17

Dit weekend rijdt de Supercar Challenge powered by Hankook op het Circuit Zolder tijdens de Zolder Superprix. Een prachtig evenement waar ook de BOSS GP bolides van start gaan, de TCR Benelux drie races rijdt en de Belgische Belcar Endurance Championship het programma afsluit op zondag met een drie-uurs race.

Vanmorgen stond de kwalificatie op het programma en waren het de GT bolides die de spits af mochten bijten. Na twintig minuten waren het Ward Sluys en Bas Schouten die zich met de BMW M4 Silhoutte wisten te verzekerden van de pole position tijd. Met een 1.33.156 bleven zij de Porsche 991 van Roger Grouwels en de tweede BMW M4 Silhouette van Koen Bogaerts en Mark van der Aa voor.

De Sport divisies mochten daarna starten voor hun 20 minuten kwalificatie en daar was het Henry Zumbrink die de snelste tijd wist te noteren. Hij start vanmiddag samen met Eric van den Munckhof in de BMW Z4 Coupe van pole position in de tweede divisie van de Supercar Challenge.  De tweede plek is voor Marcel van der Maat en Peter Schreurs, de derde plek voor Robert en Benjamin van den Berg. Na een motorwissel voor de FEBO Seat op vrijdag, wisten Dennis de Borst en Martin de Kleijn alsnog de vierde plek voor zich te reserveren op de grid.

De Sport divisie viel ten prooi aan de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck. Zij waren met hun Peugeot RCZ Cup net wat sneller dan de Renault Clio van Rob Nieman. De derde tijd was er voor equipe John van der Voort en Sandra van der Sloot. Equipe Bart Drost en Frank Bedorf startten als vierde en Harold Wisselink en Henk Tappel als vijfde.

Vanmiddag om 13.40 uur staan alle bolides op de startgrid voor de eerste race van het weekend. Mocht je niet op het circuit zijn en alles van thuis uit willen volgen, zie de live timing op www.raceresults.nu

 • Ward Sluys en Bas Schouten schrijven tweede race op hun naam

  16-07 Ward Sluys en Bas Schouten schrijven tweede race op hun naam

 • Opnieuw overwinning voor de Ligier LMP3 van Inter Europol Competition

  16-07 Opnieuw overwinning voor de Ligier LMP3 van Inter Europol ...

 • Ruime overwinning voor Smiechowski en Dreyspring in Zolder

  15-07 Ruime overwinning voor Smiechowski en Dreyspring in Zolder

 • Welcome to the Hydrogen Future - World Premiere

  20-07 Welcome to the Hydrogen Future - World Premiere

 • Hard werk levert Febo Racing punten op

  20-07 Hard werk levert Febo Racing punten op

 • Van Berlo pakt punten in Zolder

  20-07 Van Berlo pakt punten in Zolder

Jaarboek 2014