LAATSTE NIEUWS

ZEGE VOOR MEIJER TIJDENS JUMBO FAMILIE RACEDAGEN OP ZANDVOORT

 • Artikel is geplaatst op: 26-05-17

Zandvoort (Nederland) –  Tijdens Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen heeft Daan Meijer zijn eerste zege van het jaar behaald. Ten overstaan van vele tienduizenden racefans reed hij zaterdag met zijn Mercedes AMG SLS GT3 naar de winst in de GT- en Prototype Challenge. Zeker na de moeilijkheden eerder dit seizoen een prachtig resultaat voor de Noord-Hollander. 

De GT- en Prototype Challenge is een nieuw kampioenschap, waar met het snelste materiaal wordt gereden. Dit kampioenschap debuteerde tijdens de Jumbo Familie Racedagen, die tegen de honderdduizend fans naar het circuit van Zandvoort wist te trekken. Tijdens het evenement waar Max Verstappen een groot aantal demonstraties verzorgde met zijn Red Bull Formule 1-bolide reed Daan Meijer een tweetal races.

Vrijdag in de kwalificatie kwam Daan Meijer sterk voor de dag. Hij de snelste tijd in de Super GT-divisie waar hij met zijn Mercedes SLS uitkwam. “De pole pakken is altijd een lekker. Het is een groot plezier om met de Mercedes te rijden.”

Race 1, zaterdag 20 mei

Daan Meijer startte als eerste in de Super GT-divisie, maar wel achter een aantal LMP3-machines die in een snellere klasse aan de start stonden. Hij begon voortvarend aan de race. Niet alleen wist hij voor de BMW van teamgenoot Schouten te blijven, maar ook wist hij zelfs aansluiting te vinden bij een prototype uit een snellere klasse.

In de beginfase van de race had Meijer een mooie strijd met onder andere Henk Thuis, maar ook met de BMW van Schouten. Die laatste wist hij behendig achter zich te houden. Daan besloot als eerste binnen te duiken voor de verplichte pitstop en na de stop ging de strijd verder. Zo vocht hij wederom met routinier Henk Thuis, maar nu beslechtte Meijer dit gevecht in zijn voordeel. Met de potente Mercedes SLS AMG GT3 stuurde Daan Meijer zo naar zijn eerste zege van het seizoen. “Prachtig om voor zoveel fans naar de winst te rijden. Tot nu toe zat het mij dit seizoen niet mee, in de Supercar Challenge heb ik in vier races nog geen één keer de finish gezien. Na de kwalificatie hebben we de rembalans van de Mercedes aangepast en dit pakte goed uit. Mijn race was vermakelijk met een paar mooie gevechten en eindelijk een zege,” reageerde Daan Meijer na zijn eerste zege van het jaar.

Race 2, zondag 21 mei

Net als zaterdag wisten de fans zondag het circuit Zandvoort in grote getalen te vinden. Een overvol paddock kon zich vergapen aan de snelle bolides, zoals de krachtige Mercedes SLS AMG GT3 van Daan Meijer. Nadat Max Verstappen het ronde record van Zandvoort scherper had gezet, was het de beurt aan de GT- en Prototype Challenge om het publiek te vermaken. Daan Meijer kwam bij de start goed weg. Hij was zeer snel, maar misschien iets te enthousiast. Vol gas door de Slotermakerbocht en kwam met alle vier wielen los. Dit zag er zeer spectaculair uit, maar op hoge snelheid lag de Mercedes niet meer goed op de weg en Daan kwam de pits in voor een controle. Voor de vele fans stuurde hij zijn Mercedes de baan nog op, maar het was onverantwoord om op volle snelheid het circuit over te sturen.

Daarop besloot Meijer andermaal de pits op te zoeken en de race te staken. “Het ging wel lekker, maar na mijn spectaculaire sprong lag de wagen boven de 200 kilometer per uur niet meer goed op het circuit. Het was onverantwoord om met zo’n snelle wagen door te racen. Achteraf bleek een wiel krom te zijn en heb ik lekker in het zonnetje de rest van de race gekeken,” liet Daan Meijer weten. “Ondanks de pech van zondag heb ik een topweekend gehad. Prachtig weer en met ontzettend veel publiek langs de baan. Daarbij heb ik de Mercedes beter leren kennen en was zeer snel en pakte ook eindelijk die langverwachte overwinning. Nu op naar Spa-Francorchamps, waar ik over drie weken voor een goed resultaat ga met de BMW ”

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017