LAATSTE NIEUWS

WIE WETEN ZICH TE VERZEKEREN VAN DE BESTE STARTPLEK VOOR DE EERSTE RACE VAN HET SEIZOEN?

 • Artikel is geplaatst op: 15-04-17

Zaterdagochtend werd de kwalificatie gereden in twee groepen. De coureurs uit de Sport divisie mochten als eerste hun tijd zetten en het was al snel duidelijk dat de Peugeot RCZ van Martijn Kool en Piet de Gier snel was. Zij zette al vroeg een snelle tijd van 1.54.411 neer die niet meer werd verbroken en verzekerden zich van de eerste pole position van het seizoen. Een korte onderbreking in de sessie werd veroorzaakt door Rob Nieman die van de baan schoot, de vangrail raakte en vast kwam te staan in de grindbak. De Renault Clio moest met schade terug gebracht worden naar de pitstraat. In de laatste minuten werden toen nog verschillende snelle tijden gereden en zagen we vele wisselingen in de top vier. Uiteindelijk pakte Sandra van de Sloot, die de Alfa 147 bolide deelt met John van der Voort de tweede plek, nipt voor Chris Voet en Bart van den Broeck met de Peugeot RCZ en Melvin de Groot met de Renault Clio IV.

Om 11.50 uur was het tijd voor de kwalificatie van de GT divisie en de Supersport divisie. De rijders hier moesten ervoor zorgen dat ze op de drukke baan een gaatje wisten te vinden om die snelle ronde neer te kunnen zetten. Na 10 minuten was het equipe Marc van der Aa en Pieter van Soelen die de snelste tijd hadden staan, met direct daarachter Ward Sluys en Bas Schouten en de Porsche van Roger Grouwels. In de Supersport was het Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink die de snelste tijd neerzette in de eerste helft van de kwalificatie met dan op een tweede en derde plaats voor equipe Priscilla Speelman en Danny Kroes en dan Kosta Kanaroglou.

Het was druk op de baan en het vinden van het juiste stukje asfalt was aftasten voor de coureurs. Verschillende wisselingen waren er in de tweede helft van de kwalificatie wat betekent dat de uiteindelijke pole position verovert werd door Ward Sluys en Bas Schouten en zij zien Marc van der Aa en Pieter van Soelen naast hen op de startgrid. Op de tweede startrij vinden we Roger Grouwels met de Porsche 991 Cup en Daan Meijer met de derde BMW Silhouette bolide.  

In de Supersport divisie was het na 20 minuten kwalificatie nog steeds Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink met de BMW Z4 Coupe GTR met de snelste tijd. De tweede positie viel ten prooi aan het BS Racing team van Marcel van de Maat en Peter Schreurs. Op de tweede startrij starten Robert en Benjamin van den Berg als derde met daarnaast Dennis de Borst en Martin de Kleijn.

De eerste race van het seizoen gaat vanmiddag om 14.35 uur van start. Na 60 minuten racen weten we hoe de eerste punten van het seizoen verdeeld gaan worden.

 • Time to go back in the saddle!

  21-06 Time to go back in the saddle!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017