LAATSTE NIEUWS

WEER WINST VOOR WARD SLUYS IN DE BENELUX SUPERCAR CHALLENGE

 • Artikel is geplaatst op: 17-05-17

Aalstenaar is één van de smaakmakers- Volgende race in Spa-Francorchamps

Persbericht 2 – 2017

Het voorbije weekend werd op de schitterende Red Bull Ring, in de Oostenrijkse Alpen, de tweede manche van de Benelux Supercar Challenge verreden. Tot de topfavorieten in het kampioenschap behoort Aalstenaar Ward Sluys, die samen met de Nederlander Bas Schouten in een BMW M4 Silhouette van het Nederlandse topteam JR Motorsport racet. Sluys is voormalig kampioen in de Benelux Supercar Challenge. In Oostenrijk werd het alles of niets voor de Pro Diaxo-rijder die op zaterdag diende op te geven in de eerste bocht, maar op zondag de wedstrijd winnend wist af te sluiten. De opgave in Oostenrijk heeft geen ingrijpende gevolgen voor zijn kansen in het kampioenschap, al is Ward Sluys er wel op gebrand om tijdens de volgende meeting, voor eigen publiek in Spa-Francorchamps, te scoren in beide races. Hoe dan ook, de Benelux Supercar Challenge draait meer dan ooit uit op een schitterend duel tussen BMW en Porsche, twee van de meest roemruchte merken in de autosportgeschiedenis. 

 

De Red Bull Ring was de plaats van afspraak voor de goed 30 deelnemers aan de tweede meeting van de Benelux Supercar Challenge, een kampioenschap dat in het tussenseizoen de regels sterk zag aangepast. Zo bestaat de topklasse nu uit de wagens van het type GT ‘Cup’ en de Silhouetten, zoals de BMW M4 Silhouette van Ward Sluys en zijn vaste teamgenoot Bas Schouten. De klasse voor de deze wagens is dus de klasse die vooraan voor de algemene zege vecht.

Ward Sluys kon door een technisch probleem zijn kansen niet verdedigen tijdens de kwalificaties van de wedstrijd op zaterdag. “Het is en blijft een technische sport”, aldus ProDiaxo-rijder Ward Sluys. “De wagen was niet tijdig meer klaar, ondanks enorme inspanningen van de crew van JR Motorsport. Het was een defect schakelsysteem dat ons aan de kant hield. We zijn wel tijdig klaar geraakt voor de start van de race op zaterdag, maar een probleem met de remmen, meer bepaald een gescheurde remleiding, had ingrijpende gevolgen tijdens de start van de eerste race. Ik vloog bij het aansnijden van de eerste rechtse in het pak en meteen was de race afgelopen. Jammer zo’n dag, maar blijkbaar maakt dat ook deel van de topsport uit.

Op zondag stond er weer een race van 60 minuten op de agenda en het duo Sluys-Schouten was gebrand op een stevige revanche.

We wonnen, ondanks een drive through! Dat was een enorme opluchting, want we konden de voornaamste concurrenten dus niet alleen achter ons houden, meteen was de ellende van zaterdag ook vergeten en op het podium doorgespoeld!

De Supercar Challenge trekt nu naar de Spa-Francorchamps, waar op 10 en 11 juni de volgende meeting op de kalender staat. Na Oostenrijk is België aan de beurt, met na Francorchamps ook een race in Zolder, uiteraard die andere bekende omloop in ons land.

 

 • Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

  20-04 Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

 • Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

  15-04 Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

 • De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa Francorchamps

  11-04 De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa ...

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

 • Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

  18-04 Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

 • Zege voor Febo Racing in Spa

  18-04 Zege voor Febo Racing in Spa

Jaarboek 2017