LAATSTE NIEUWS

VROEGE KWALIFICATIES OP DROGE BAAN

 • Artikel is geplaatst op: 13-05-17

Vanmorgen stond de kwalificatie al vroeg op het programma. De GT bolides werden om 08.40 uur de baan op gestuurd, welke nog licht vochtig was. In de tweede ronde zagen we de BMW M4 Silhouette van Koen Bogaerts en Pieter van Soelen in de rondte gaan, maar de verdere kwalificatie verliep zonder vele bijzonderheden. Roger Grouwels stond lang bovenaan de lijst, maar uiteindelijk was het equipe Harald Pavlas en Dieter Svepes die de pole position wisten te pakken, voor teamgenoot Wolfgang Triller. Roger Grouwels pakt de derde plek voor Bob Herber en Daan Meijer. Problemen waren er voor Ward Sluijs en Bas Schouten. Zij hebben geen tijd kunnen zetten met de BMW M4 Silhouette en zullen beide races van het weekend achteraan moeten starten.

In de tweede sessie waren het de Supersport 1, 2 en Sport divisie die hun tijden moesten gaan zetten. De baan was inmiddels geheel droog gereden, dus snelle tijden konden gelijk gezet worden. Dennis Houweling zette al vroeg een snelle tijd neer die tot aan de laatste minuut bleef staan, maar het was in de laatste ronde dat Danny Kroes de pole position voor zich opeisten. Hij zal samen met Priscilla Speelman van de eerste startplek mogen vertrekken vanmiddag. Dennis Houweling staat naast hem op de eerste rij en daarachter is het Eric van den Munckhof op de derde positie met Dennis de Borst en Martin de Kleijn in de derde Seat naast hem.

In de Supersport divisie start Ollie Taylor van pole position en Chris Voet en Bart van den Broeck zette hun Peugeot RCZ op de eerste plaats van de Sport divisie.

Vanmiddag om 17.00 uur is de start van de eerste race en live timing is hiervan te volgen via: http://40.68.28.2:8080/event-17

 • Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

  20-04 Natte baan geeft bandenkeuze de doorslag

 • Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

  15-04 Eerste race van het seizoen met kleinst denkbare winstmarge

 • De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa Francorchamps

  11-04 De Supercar Challenge powered by Hankook trapt af op Spa ...

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

 • Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

  18-04 Succesvol debuut voor BoDa Racing tijdens Spa400

 • Zege voor Febo Racing in Spa

  18-04 Zege voor Febo Racing in Spa

Jaarboek 2017