Supercar

Vol programma op Gamma Racing Day 2017

13:57 27-07-2017

De Gamma Racing Day, een evenement waar iedereen toch ieder jaar weer reikhalzend naar uitkijkt, komt er weer aan! Over iets meer dan een week zal de gehele paddock en alle ruimtes van het TT circuit in Assen weer in het teken staan van autosport en motorsport.

Ook de Supercar Challenge powered by Hankook en GT&Prototype Challenge powered by Hankook zijn er dit jaar bij. Vrijdag 4 augustus staat in het teken van de vrije training voor beide race series en in de middag zijn de kwalificaties ingepland. Met het overvolle programma is het een tijdschema geworden waar de minuten elkaar in rap tempo opvolgen. Zo zien we naast onze race klassen ook de NEC Formula Renault 2.0 en de NK Historische Toerwagens  & GT’s terug op de baan. Maar naast deze autoklassen zijn het ook de snelle karts van de CIK-FIA European Superkart Championship en natuurlijk de super snelle motoren van de Yamaha R6-Dunlop Cup en R3-Cup die op vrijdag de trainingen en kwalificaties hebben.

Op zaterdag 5 augustus zijn er in de ochtend nog en aantal kwalificaties die gereden worden door de motoren en zijspannen, maar zien we ook een nieuwe raceklasse terug en dat is de BOSS GP. Een goede bekende, want deze klasse reed ook mee tijdens de Zolder Superprix. De GT&Prototype Challenge is als eerste aan de beurt om race 1 te rijden in de middag. Met een startveld van ongeveer 20 auto’s verdeeld onder 4 klasses zal dit zeker weer mooie gevechten opleveren op de baan. Einde van de middag is het de beurt aan de rijders van de Supercar Challenge pb Hankook om te laten zien wat ze waard zijn. In deze raceklasse zien we rond de 40 auto’s terug op de deelnemerslijst. Naast de vaste rijders uit de vier divisies is dit altijd weer een evenement waar we regelmatig diversie gastrijders mogen verwelkomen.

Zondag 6 augustus staat het begin van de dag in het teken van de motoren en de zijspannen. Maar ook dan zien we diversie demonstraties op het programma staan. Dit jaar is het aan Nico Hülkenberg om zijn supersnelle Formule 1 auto over het TT circuit van Assen te laten knallen. In de middag is het aan de rijders van de Supercar Challenge pb Hankook om in actie te komen, dan wordt race 2 gereden. Voor een uitzinnige menigte is het aan deze rijders om hun hoofd koel te houden en zo de overwinning te pakken. En wat is nog mooier dan gehuldigd worden op een podium waar meer dan 45.000 mensen naar je kijken?! Na een demonstratie van 15 minuten is iedereen er weer klaar voor en staat race 2 van de GT&Prototype Challenge gepland. Ook deze rijders zullen moeten vechten voor wat ze waard zijn, maar alleen voor de beste rijders staat er champagne en een beker klaar!

Voor meer info over de Gamma Racing Day kijk dan op:
https://www.gammaracingday.nl/home

Alle uitzendingen van vorige races zijn terug te zien op ons youtube kanaal:
https://www.youtube.com/user/supercarchallengetv