Drivers news

Verhagen / De Groot besluiten seizoen met podium

19:47 21-10-2014

De laatste twee races van het seizoen 2014 werden op 18 en 19 oktober op het TT Circuit Assen verreden. De Finale Races maakten dit maal onderdeel uit van het Acceleration Event waarin muziek en snelheid hand in hand gaan. Voor de gelegenheid van het laatste raceweekend stapten Michael Verhagen en Dennis de Groot in de BMW E46 M3 GTR van JR Motorsport.

De voorlaatste race van het seizoen werd door De Groot en Verhagen als tweede begonnen. Aanvankelijk wisten de mannen in de race hun mooie uitgangspositie niet vast te houden, maar konden gedurende de 60-minuten race terrein terug winnen. Lange tijd lagen de mannen in de E46 M3 GTR op de tweede positie en bleven in het spoor van de raceleider. In de slotfase vielen de mannen helaas enkele plekken terug naar de vijfde positie. Michael gaf na de race toe: “Het was een zware race, de bandjes hebben het zwaar te verduren gehad. De auto was goed, maar Dennis heeft veel van de banden moeten gebruiken in gevecht met Cor Euser. Morgen gaan we het opnieuw proberen, dan start ik en zien we wel weer wat er gebeurd.”

Terwijl de regen weliswaar gestopt was, was de baan nog altijd nat van regenval tijdens een eerdere race. Voor de BMW rijders De Groot en Verhagen waren de omstandigheden prima bruikbaar om een podiumfinish te behalen. De mannen maakten er een lekkere race van waarin ze vrijwel van start tot finish de tweede positie in handen wisten te houden. Dennis vertelde na de wedstrijd: “Ik heb lekker gereden en ben uiteraard tevreden met de tweede plek die we bij de finish in handen hadden. De auto voelde goed en deed wat we wilden.” Michael kende een lastiger stint, waarop hij als volgt terugblikte: “Het ging vandaag niet zo heel erg lekker, ik maakte twee keer een foutje en werd ook nog eens aangetikt. Niet helemaal een lekkere stint vandaag, maar wel een goed resultaat.”