LAATSTE NIEUWS

TRANSAM EURO RACING MET BRULLENDE V8 AANWEZIG BIJ JUMBO FAMILIE DAGEN EN 3 ANDERE EVENEMENTEN VAN DE GT & PROTOTYPE CHALLENGE!

 • Artikel is geplaatst op: 6-04-17

Met de komst van 2 brute musclecars uit de Transam Euro Racing wordt er extra geweld toegevoegd op het asfalt van de Jumbo familie dagen op Zandvoort. Daarnaast zullen er nog eens 6 in een nieuw jasje gestoken Amerikaanse klassiekers het asfalt delen met de GT & Prototype Challenge tijdens de races op Spa-Francorchamps, Zolder & Assen. 

Wat is Transam Euro Racing?

Transam Euro Racing is een klasse die overkomt vanuit Spanje, haar wortels heeft in de VS en vanaf het seizoen 2017 internationaal gaat. Het veld bestaat uit wagens die onder de motorkap gelijk zijn. Alle auto’s bestaan namelijk uit hetzelfde chassis met een brullende Chevrolet V8-LS2 motor wat een fraaie 525 pk verzorgt. De muscle cars zijn 4,97 meter lang, 2,03 meter breed, 1,22 meter hoog en wegen zo’n 1150kg. De tank van de Amerikaanse bolides bevat 96 liter.

Voor het uiterlijk van de auto’s kan gekozen worden voor 3 klassieke opties welke in een nieuw jasje zijn gestoken: De Ford Mustang, De Dodge Challenger of een Chevrolet Camaro. Dit zorgt er voor dat deze klasse een gelijke strijd zou moeten betekenen waarbij de rijkunsten van de coureur de doorslag moet geven. Deze auto’s zijn niet te vergelijken met de Europese Nascar Whelen Euro Series omdat deze wagens ontworpen zijn om te racen op klassieke circuits en niet afgeleid zijn van de auto’s welke gebruikt worden op ovals. De Body’s en mechanische afwerking van deze auto’s zijn dan ook beter ontwikkeld en professioneler.

Transam Euro Racing en de GT & Prototype Challenge

De Transam Euro Racing auto’s zullen komend seizoen een aantal keren het veld van de GT & Prototype Challenge versterken met hun brullende V8’s en daarmee haar eigen klasse vormen. De auto’s van de Transam Euro Racing zullen tijdens de raceweekenden op Spa-Francorchamps (9 t/m 11 juni), Zolder (14 t/m 16 juli) en  Assen (4 t/m 6 augustus) aan dezelfde start verschijnen als de wagens uit de GT & Prototype Challenge.

Rijdersplaatsen
Momenteel zijn er nog een aantal stoeltjes beschikbaar voor deze speciale race auto's! Mocht je interesse hebben om daar meer over te weten stuur dan een mail naar: Anthony Brajkovic: anthony@transameuroracing.com

Voor meer informatie over deze auto's kan je kijken op: http://transam-euro-racing.com/en/

Het onderstaande filmpje gemaakt tijdens een van de testdagen op Paul Ricard, zeker de moeite waard om te bekijken:https://www.youtube.com/watch?v=9IS6mU_EwXw&t=115s

* Foto's zijn gemaakt door Dominique Strinati

 • Presentatie kalenders Supercar Challenge, GT&Prototype Challenge en Ford Fiesta Sprint Cup

  20-12 Presentatie kalenders Supercar Challenge, GT&Prototype Ch ...

 • Huldiging Kampioenen seizoen 2017!

  19-12 Huldiging Kampioenen seizoen 2017!

 • Aankondiging van een nieuwe Nationale autorace klasse in Nederland: De Ford Fiesta Sprint Cup!

  24-11 Aankondiging van een nieuwe Nationale autorace klasse in ...

 • Adriaenssens overwint in typisch Eiffel regenweer

  6-10 Adriaenssens overwint in typisch Eiffel regenweer

 • Overwinning voor Meijer op Spa-Francorchamps

  5-10 Overwinning voor Meijer op Spa-Francorchamps

 • Febo Racing pakt leiding in het kampioenschap

  5-10 Febo Racing pakt leiding in het kampioenschap

Jaarboek 2017