LAATSTE NIEUWS

TECHNIEK SPEELT VAN DEN MUNCKHOF PARTEN

 • Artikel is geplaatst op: 6-03-17

Zandvoort (Nederland) – Voor de laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap, de Final 4, reisde Eric van den Munckhof af naar het duinencircuit van Zandvoort. De fraaie baan aan de vaderlandse kust was in de ochtend vochtig door wat regenval eerder op de dag, maar zou gedurende de race alleen maar droger en sneller worden.

Zaterdag 4 maart

In de ochtend stond de tijdtraining voor Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink op de planning. De BMW Z4 equipe wist op de natte baan een tijd van 2:02.298 te realiseren en verzekerden zich daarmee van de tweede startplek in divisie II.  

Ook de race werd aangevangen op een vochtige baan. Om die reden besloten de mannen dat regenbanden op dat moment het meest op hun plaats waren. De profielbanden konden echter al rap weer worden ingewisseld voor profielloze exemplaren die de rondetijden direct flink deden dalen.    Helaas voor de BMW rijders bleek een stop vanwege een gebroken aandrijfas alle kans op een goede klassering weg te nemen. De technische malheur zorgde ervoor dat de BMW Z4 niet meer op eigen kracht kon terugkeren naar het team, maar gesleept moest worden.

Op het moment dat de wagen binnen werd gebracht gingen de monteurs direct volop aan de slag om te proberen de wagen zo snel mogelijk weer de baan op te krijgen. Van de Pas Racing slaagde er wonderwel in om binnen een half uur een nieuwe as te monteren en de Z4 weer zijn weg te laten vervolgen. Een goed resultaat was weliswaar niet meer haalbaar, de eer kon zeker met snaarstrakke rondetijden worden verdedigd. Eric vertelde: “Het gin eigenlijk allemaal fantastisch we reden echt hele goede tijden en konden strijden met de wagens om ons heen, maar we hadden gewoon pech dat de aandrijfas het begaf. De as bleek getordeerd te zijn, waarschijnlijk door het verschil in tractie op de natte plekken en droge plekken op de baan. Maar goed, we hebben daarna nog een goede race gereden en zijn nog vijfde geworden in de divisie. Terugkijkend was het toch weer een mooi weekend.”

Ook blikte Eric kortstondig vooruit op het seizoen: “We gaan met de BMW Z4 voorlopig door, ik heb mij ingeschreven voor de eerste drie races van de Supercar Challenge, daarna kijken we wel verder. Ik heb het op de zaak ook erg druk, dus ik moet zien hoe we alles kunnen combineren. Maar plannen voor de toekomst heb ik zeker. We hebben een nieuwe auto in aanbouw waar we later dit jaar mee hopen te gaan testen en op termijn de 12 uur van Spa-Francorchamps mee willen rijden.”

                                                                                                                                                                                                                          Uitslag divisie II, Final 4

1 Dennis de Borst / Pim van Riet, 2 Kromwinkel / Markert, 3 Tischner / Becker, 4 Van den Berge / Altevogt, 5 Henry Zumbrink / Eric van den Munckhof, 6 Haak / Evers, 7 Sari / Sari                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 • Internationale Testdag Circuit Zolder – Supercar Challenge – donderdag 23 maart 2017

  24-03 Internationale Testdag Circuit Zolder – Supercar Challeng ...

 • Presentatie seizoen 2017 Supercar Challenge en GT&Prototype Challenge

  22-02 Presentatie seizoen 2017 Supercar Challenge en GT&Prototy ...

 • Coureursportret Roger Grouwels in PUUR Porsche Magazine

  21-02 Coureursportret Roger Grouwels in PUUR Porsche Magazine

 • BS-Racing Team strijdt voor top 3 in nieuwe seizoen Supercar Challenge

  13-03 BS-Racing Team strijdt voor top 3 in nieuwe seizoen Super ...

 • Regen van straffen voor Van Berlo

  7-03 Regen van straffen voor Van Berlo

 • Final 4 nekt Daan Meijer

  6-03 Final 4 nekt Daan Meijer

Jaarboek 2014