LAATSTE NIEUWS

TECHNIEK SPEELT VAN DEN MUNCKHOF PARTEN

 • Artikel is geplaatst op: 6-03-17

Zandvoort (Nederland) – Voor de laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap, de Final 4, reisde Eric van den Munckhof af naar het duinencircuit van Zandvoort. De fraaie baan aan de vaderlandse kust was in de ochtend vochtig door wat regenval eerder op de dag, maar zou gedurende de race alleen maar droger en sneller worden.

Zaterdag 4 maart

In de ochtend stond de tijdtraining voor Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink op de planning. De BMW Z4 equipe wist op de natte baan een tijd van 2:02.298 te realiseren en verzekerden zich daarmee van de tweede startplek in divisie II.  

Ook de race werd aangevangen op een vochtige baan. Om die reden besloten de mannen dat regenbanden op dat moment het meest op hun plaats waren. De profielbanden konden echter al rap weer worden ingewisseld voor profielloze exemplaren die de rondetijden direct flink deden dalen.    Helaas voor de BMW rijders bleek een stop vanwege een gebroken aandrijfas alle kans op een goede klassering weg te nemen. De technische malheur zorgde ervoor dat de BMW Z4 niet meer op eigen kracht kon terugkeren naar het team, maar gesleept moest worden.

Op het moment dat de wagen binnen werd gebracht gingen de monteurs direct volop aan de slag om te proberen de wagen zo snel mogelijk weer de baan op te krijgen. Van de Pas Racing slaagde er wonderwel in om binnen een half uur een nieuwe as te monteren en de Z4 weer zijn weg te laten vervolgen. Een goed resultaat was weliswaar niet meer haalbaar, de eer kon zeker met snaarstrakke rondetijden worden verdedigd. Eric vertelde: “Het gin eigenlijk allemaal fantastisch we reden echt hele goede tijden en konden strijden met de wagens om ons heen, maar we hadden gewoon pech dat de aandrijfas het begaf. De as bleek getordeerd te zijn, waarschijnlijk door het verschil in tractie op de natte plekken en droge plekken op de baan. Maar goed, we hebben daarna nog een goede race gereden en zijn nog vijfde geworden in de divisie. Terugkijkend was het toch weer een mooi weekend.”

Ook blikte Eric kortstondig vooruit op het seizoen: “We gaan met de BMW Z4 voorlopig door, ik heb mij ingeschreven voor de eerste drie races van de Supercar Challenge, daarna kijken we wel verder. Ik heb het op de zaak ook erg druk, dus ik moet zien hoe we alles kunnen combineren. Maar plannen voor de toekomst heb ik zeker. We hebben een nieuwe auto in aanbouw waar we later dit jaar mee hopen te gaan testen en op termijn de 12 uur van Spa-Francorchamps mee willen rijden.”

                                                                                                                                                                                                                          Uitslag divisie II, Final 4

1 Dennis de Borst / Pim van Riet, 2 Kromwinkel / Markert, 3 Tischner / Becker, 4 Van den Berge / Altevogt, 5 Henry Zumbrink / Eric van den Munckhof, 6 Haak / Evers, 7 Sari / Sari                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

  13-05 Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017