LAATSTE NIEUWS

TEAM RACEART IN SUPERCAR CHALLENGE 2017 MET PORSCHE

 • Artikel is geplaatst op: 16-12-16

Schitterende competitie op prachtige circuits

Team RaceArt gaat ook in 2017 samen verder met Porsche en meer bepaald met de legendarische Porsche 911 GT3 Cup. Het team uit de buurt van Maastricht zal minstens twee en mogelijk drie dergelijke wagens inzetten in de Supercar Challenge 2017. Roger Grouwels krijgt in het team gezelschap van Edward Grouwels, niemand minder dan zijn broer uiteraard, en beide heren zullen trachten hoge ogen te gooien in ieder hun eigen Duitse racemachine. De Supercar Challenge ondergaat in 2017 een grondige metamorfose en de Porsche 911 wordt zonder meer één van de te kloppen machines.

Team RaceArt en Roger Grouwels hebben afgelopen jaar een schitterende indruk gelaten in de Porsche GT3 Cup Benelux, maar de vicekampioen van dit seizoen zal in 2017 niet meer starten in de Porsche merkencup. Integendeel, Grouwels en zijn team mikken op de sterk vernieuwde Supercar Challenge.

Roger Grouwels: “Inderdaad, de competitie is stevig hertekend. In overleg met de teams en rijders heeft promotor en organisator Dick Van Elk een behoorlijk aantal wijzigingen in het Sportieve en Technische reglement doorgevoerd, met als doel de competitie weer naar een hoger niveau te brengen. Zo is er de nieuwe indeling van de divisies, waarbij de Super GT verdwijnt en de Cup GT’s zoals de Porsche 997 en 991 die in de nieuwe GT Divisie het hoge woord zullen voeren. Onze wagens passen daar dus perfect in, zeker met het format van twee races van één uur. Ik ben er van overtuigd dat we sportief echt vooraan zullen kunnen meespelen, al verwachten we ons aan een stevige concurrentie! Bovendien is de samenwerking met organisator Dick Van Elk optimaal en is er ruimere Tv-coverage dan bijvoorbeeld in de merkencompetitie van Porsche. Als gentlemen driver kom je ook beter aan je te trekken in de Supercar Challenge dan in de merkencup van Porsche. En geef toe, de kalender oogt ook erg aantrekkelijk, met acht wedstrijden op zeven verschillende en stuk voor stuk schitterende circuits, waaronder legendarische omlopen als Spa, Nürburgring, Red Bull Ring en Brands Hatch, naast de gekende circuits in Nederland. Het hele plaatje is voor ons dus zonder meer de betere keuze.

Het team zal dus zeker twee wagens runnen, maar een derde auto is niet uitgesloten. Namen voor die derde wagen zijn er nog niet, geïnteresseerden kunnen zich nog melden bij Roger Grouwels of via info@raceart.eu

Rest ons nog aan ieder fijne Feestdagen en alvast een mooi en sportief 2017 te wensen!

 • Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

  21-05 Spanning tot de laatste meters in de Supersport 1 divisie!

 • Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumbo Race Dagen!

  21-05 Volle tribunes op circuit Zandvoort tijdens Race 1 - Jumb ...

 • Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

  13-05 Groot startveld tijdens de Jumbo Racedagen

 • BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

  9-05 BS-RACING TEAM GENOMINEERD VOOR RABO CLUBKAS CAMPAGNE!

 • Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

  24-04 Fraaie opening seizoen 2018 voor BS Racing

 • Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

  19-04 Degelijke seizoensopener voor Verhagen en Meijer

Jaarboek 2017