Drivers news

Team RaceArt beleeft moeilijk weekend Supercar Challenge 2017!

14:29 14-06-2017

Roger Grouwels is nu runner-up in het kampioenschap

Team RaceArt was het seizoen 2017 op een schitterende wijze gestart. Het Limburgse team dat twee Porsche 911 GT3 Cup in de Supercar Challenge 2017 inzet, zag tijdens de weekends in Zandvoort en op de Red Bull Ring elke wedstrijd telkens minstens één wagen op het podium eindigen. In Spa-Francorchamps liep het daarentegen wat stroever. Roger Grouwels werd mooi derde in de eerste wedstrijd en Edward Grouwels kwam zaterdag en zondag respectievelijk als zevende en vijfde over de meet, maar in die tweede race bereikte Roger Grouwels de aankomst niet. De beide Porsche 991 GT3 komen nu weer naar Limburg om klaargestoomd te worden voor het vierde weekend van het seizoen 2017, de verplaatsing naar Circuit Zolder in Limburg, de thuishaven van het team. Roger Grouwels doet dat als runner-up in het kampioenschap

De beide Porsche 911 GT3 Cup waren voor de uitstap naar het Belgische Francorchamps eens te meer voorbereid met de opperste zorg door het professionele Team RaceArt. Het Supercar kampioenschap is dit seizoen erg betwist, met een enorme strijd tussen BMW en Porsche voor de titel. In die optiek kondigde de afspraak in de Belgische Ardennen, de derde van het seizoen, zich eens te meer als zeer intens aan.

In de eerste race van het weekend, onder een stralende zon, reed Roger Grouwels naar een nieuw podium, maar de afstand tot de winnende BMW M4 was behoorlijk groot.

Roger Grouwels: “Ik kwam 19 seconden te kort voor de zege, uiteraard deels te wijten aan de handicapseconden die ik tijdens de verplichte pitstop krijg. Maar sowieso is de BMW bijzonder sterk, onze snelste ronde was een seconde trager dan die van onze tegenstander. Nu goed, wij zullen een tandje moeten bijsteken, als we de concurrentie willen bijbenen in de strijd om de titel.

Tijdens de tweede race brak er een onderdeel van de ophanging van de Porsche van Roger Grouwels af en de Limburger kon de wedstrijd dus niet verderzetten.

Edward Grouwels zette ondertussen zijn leercurve verder en scoorde weer belangrijke punten in de beide wedstrijd.

“Ik ben relatief tevreden over mijn weekend, ik maak progressie en het is toch wel een competitief veld, en hoop binnenkort in Zolder nog een stapje naar voren te zetten. Ik miste tijdens de races wel wat competitie, ik heb relatief vaak alleen gereden. De strijd met Aart Bosman was wel leuk. Nu op naar de volgende race!”